Mathias Gertsen har fået sin fodboldopdragelse i Viborg. Som ungdomsspiller var han et stortalent i FK Viborg, men det store gennembrud på førsteholdet blev det ikke til.

Derfor tog han turen over Kjellerup IF, før han i 2018 havnede i FC Fredericia. På lørdag den 7. marts kommer Viborg FF på besøg på Monjasa Park – en kamp, som midtbanespilleren glæder sig til.

“Det er altid specielt. Jeg snakkede med nogle af de andre om det, og jeg har faktisk kun mødt Viborg én gang, hvor jeg har været en større del af et hold. Det er altid specielt, at møde de hold, hvor man har spillet før. Især et hvor jeg er blevet vejet og blevet fundet for let. Der er da ikke nogen tvivl om, at jeg vil gøre alt hvad der står i min magt for at vi kan vinde – måske endda endnu mere end jeg plejer at gøre.”

Hvis Jonas Dal vælger at sende Mathias Gertsen på banen mod Viborg FF vil det blive midtbanespillerens første kamp i NordicBet Ligaen i 2020. Han sad nemlig ude med karantæne i kampen mod Fremad Amager, og måtte derfor se sine holdkammerater tabe med 4-2.

“Det var selvfølgelig ikke rart. Man føler sig lidt magtesløs, fordi jeg deler jo også de følelser, som går gennem holdet, da vi kommer bagud 4-0. Det var sådan set ikke fordi alting ikke fungerede, selvom det måske ser sådan ud, når man er bagud 4-0.”

Han håber naturligvis på et noget anderledes resultat, når Mathias Gertsen og holdkammerterne tager imod Viborg FF. Han sætter også nogle ord på hvad FC Fredericia skal gøre for at sikre de tre point.

“Vi skal spille med kæmpestort mod. Viborg er sådan et hold, at når de rammer dagen, så er de rigtig rigtig gode. De har rigtig mange gode spillere, men omvendt så kan man også se, som mod Hvidovre, så hænger tingene ikke rigtig sammen for dem. De har problemer, ligsom alle andre hold har, med at ramme hinanden og stå ordentligt. Så forhåbentligt kan vi ramme dem med nogle af de ting, som vi er gode til.”

Hør hele interviewet med Mathias Gertsen i videoen herunder: