FC Fredericia tog i dag en tur til Helsingør i håbet om at bryde den dårlige form, der har budt på to nederlag i træk. De mødte et hjemmehold som på den anden side kom med stor selvtillid til opgøret, da de havde vundet deres seneste to kampe. Det skulle vise sig at mønsteret ikke blev brudt, da FC Fredericia tabte 1-0 til FC Helsingør efter en meget lige affære.

1.halvleg startede ellers med udeholdet, der dominerede kampen og viste gode takter. Hjemmeholdet svarede løbende tilbage med gode omstillinger og bød derfor fredericianerne op til dans. Der var et højt tempo og en del standardsituationer i startfasen, men ingen holdene formåede at score på deres chancer. Der var dog et aggressivt udtryk fra begge mandskaber, og det var ikke svært at få øje på, at kampen havde en stor betydning for det videreforløb i grundspillet.

Derfor blev der gået til stålet, og frisparkene kunne ikke tælles på to hænder i 1.halvleg. Kampen svingede frem og tilbage, og det lignede en målløs halvleg. Men der faldt en scoring til FC Helsingør efter 44.minutter, og dermed havde hjemmeholdet momentum at gå på pause til.

Der var ingen tvivl om, FC Fredericia skulle ud og angribe kampen med et offensivt udtryk. Derfor foretog cheftræner, Michael Hansen, en dobbeltindskiftning, som indikerede, at udeholdet vil hente en scoring. Holdet startede også med at dominere 2.halvleg, hvor Kristian Kirkegaard var tæt på at score, men det var endnu en gang stolpe ud for fredericianerne. I midten af 2.halvleg tog hjemmeholdet dirigentstokken og styrede kampen, hvor de især udnyttede udeholdets mange fejlafleveringer og manglende skarphed i kombinationspillet.

Derudover var det bevidst fra FC Helsingør at trække tempoet ud af kampen ved at tage sig god tid med indkast og målspark, og FC Fredericia formåede ikke rigtigt at true hjemmeholdets defensiv i høj grad. Der manglede et slutprodukt, hvilket har været et problem for rækkens 5.plads i forårssæsonen. Kampen endte derfor målløst for fredericianerne, og det er tredje kamp i træk, at det sker.

Det kan der ændres på, når Hobro gæster Monjasa Park i næste uge. Her kan FC Fredericia bryde med den dårlige stime og forhåbentligt hente forårets første point, så de kan holde sig i top seks.  

Startopstilling:

Målmand: Elias Olafsson

Forsvar: Nicolaj Ritter – Tobias Anker – Christian Ege Nielsen – Mikkel Knudsen (´80 Dennis Høegh)

Midtbane: Andreas Oggesen (´46 Kristian Kirkegaard) – Alexander Jensen (´46 Mathias Gertsen) – Raphael Nwadike – Leonel Montano – Christian Tue Jensen (´75 Mikkel basse)

Angreb: Samson Iyede

Bænk: Alexander Nybo, Dennis Høegh, Kristian Kirkegaard, Mathias Johannsen, Mikkel Basse, Mathias Gertsen