I sæsonens sidste hjemmekamp får vi prominent besøg af rækkens førerhold, som i sidste uge også sikrede sig oprykningen, nemlig Viborg FF. Mandskabet har i 20/21-sæsonen både været dominerende i grundspillet og slutspillet, hvilket har givet dem en billet i landets bedste række. Før der kigges på holdets solide formkurve, samt hvilken størrelse, der kommer på besøg fredag aften, så præsenteres der et historisk perspektiv af klubben.

Viborg Fodsports Forening blev grundlagt den 1. april 1896, hvor det hele startede med noget helt andet end fodbold. Blandt andet var idrætsgrene som gymnastik, cricket, hockey, boksning, atletik, skiløb, vægtløftning og brydning en del af Viborg F.F. i opstartsfasen. Fodbolden, som skulle blive det Viborg F.F. er kendt for i dag, kom først på programmet et par år efter grundlæggelsen, ligesom det nuværende kløver-logo og den grønne spilledragt først blev indført senere. Viborg har historisk betragtet været en stor aktør i dansk fodbold, selvom deres tilværelse primært har været i 1.division de seneste årtier. Det har især været i de sidste 3-4 sæsoner, hvor mandskabet har været ramt af en forbandelse, der har holdt dem i 1.division, da oprykningen i flere omgange har glippet.

Denne forbandelse er dog blevet brudt i år, da holdet helt suverænt har været stærke og gjort sig fortjent til at spille Superliga i den nye sæson. Det grønklædte mandskab er kendetegnet ved at have en stærk organisation i defensiven, mens Sebastian Grønning og Jakob Bonde har sørget for de offensive finurligheder i form af mål og assist. Derudover er Lars Friis, der blev hentet som cheftræner i vinters som, kendetegnet ved at være tilhænger af fodbold med høj intensitet og en stor effektivitet ved standardsituationer. Det har vist sig via Viborg-holdets udtryk, når de har mødt FC Fredericia. Her har fredericianerne tabt imod oprykningsholdet to gange tidligere i den her sæson med store cifre, hvor flertallet af målene er blevet indkasseret efter dødbolde og hjørnespark.

Viborg har blot tabt to kampe i slutspillet, henholdsvis mod Silkeborg og FC Helsingør, mens FC Fredericia har fire sejre ud af otte spillet kampe i oprykningsspillet. Hjemmeholdet brød forbandelsen imod topholdene ved at hente tre point i kampen i Esbjerg, hvilket var samme aften, hvor Silkeborg og Viborg kunne igangsætte deres oprykningsfest. I næste spillerunde udviklede det dog sig til en ærgerlig affære for fredericianerne, da holdet glippede muligheden for at spille sig på 4.pladsen efter et nederlag til FC Helsingør-mandskabet. I samme ombæring kommer guldholdet fra Viborg med selvtillid i bagagen, da de i sidste weekend komfortabelt slog Esbjerg med 4-0. 

Det bliver derfor ekstra spændende at se, hvorvidt FC Fredericia kan byde rækkens førerhold op til dans i et opgør, som ifølge de tidligere statistikker kommer til at give iagttagerne en del mål og underholdning.