I slutningen af 1920’erne blev Hobro IK dannet efter en sammenlægning, og klubben har siden haft nogle flotte meritter på cv’et. Det har især været i pokalturneringen, som holdet har præsteret nogle uforglemmelige og historiske resultater ved. Derudover kunne man nærmest ikke følge udviklingen i byen, hvor de med mange skridt tog turen til de bedre rækker. I 2010 rykkede de op efter playoff-kampe til 1.division, og her var det kun en periode på fire år, før de i 2014 rykkede op til Superligaen.

Her var der ingen tvivl om, at Hobro stjal danskernes fodboldhjerter med flotte præstationer og sejre over mandskaber som Brøndby og FCK. De er et eksempel på, at 1.divisionsmandskaber godt kan begå sig i den højeste liga i kongeriget. Dog har de siden efteråret 2020 spillet i 1.division, hvor de har forsøgt at rejse sig op og strukturere sig som et solidt og organiseret mandskab.

I skrivende stund ligger de lige bag fredericianerne på 8. plads med 23 point, mens FC Fredericia med 27 point og på en 7.plads har et point op til top seks. Derfor er der meget på spil for begge hold, som skal grave vigtige point sammen før slutspillet, og hvis de skal gøre sig forhåbninger om at spille i den sjove ende. Senest spillede udeholdet 2-2 med Fremad Amager, mens hjemmeholdet fik sig et hak på selvtillidskontoen, da det blev til et 1-0 nederlag mod FC Helsingør. Målt på form så er det to mandskaber, som higer efter tre point og vil gøre alt for at vende skuden.

Hjemmeholdet har i foråret døjet med mange skader, og dermed har det været ustabilt niveau, som de har leveret. Derudover har Hobro heller ikke den stærkeste form, da de også har en sejr til gode her i foråret. Ydermere har der været et trænerstop i klubben i form af Peter Sørensens exit, hvilket også kan have negativ effekt på det videreforløb i grundspillet, da timingen kan påvirke holdets sammenhængskraft. Man kan derfor hurtigt slå fast, at begge hold har brug for tre point.

Hvis du vil se, hvordan det forløb sig sidst de to klubber mødte hinanden, så er det målrige opgør lige her:

Husk du kan følge kampen på Viaplay, TV3 Sport, ellers rapporterer vi løbende på vores platforme om opgøret. Der er nemlig ingen adgang for tilskuere til kampen.