FC Fredericia får muligheden for at hente de første point i slutspillet mod et Helsingør-mandskab, som kommer med en sejr i bagagen, da de senest slog HB Køge 3-1. Derudover bliver det en kamp mellem oprykningsspillets nummer fire og frem, som sidst mødte hinanden i februar, hvor de sjællandske tropper stjal alle tre point i en rodet affære. Det har også været kendetegnet for begge hold i den her sæson, at de har præsteret på et svingende og rodet niveau.

Når hjemmeholdet slår dørene op på Monjasa Park, så er det et FC Helsingør-hold, som de seneste år har taget dansk fodbold med storm. Det lykkedes dem efter blot to år som 1.division-trup at spille sig i Superligaen, og det blev måske ikke den største succeshistorie i landets bedste række, men meritten kan ikke tages fra dem. Derudover er det en klub, som blot har eksisteret lidt over et halvandet årti. De har derfor på mindre end 20 år oplevet historiske fodboldøjeblikke, som utallige danske klubber stræber efter.

FC Helsingør har også vist sig for at være et hold, som har et overtag på fredericianerne. De har i de seneste ti indbyrdes opgør vundet fire af dem, mens der har været tre sejre til fæstningsdrengene samt tre kampe, hvor begge hold har delt point. I grundspillet var det kun årstiden, der ændrede sig, da resultatet var det samme efter begge kampe: sejr til FC Helsingør.

Der er dog ingen tvivl om, at FC Fredericia jagter point for at bryde den dårlige stime i slutspillets første to runder. Tidligere i den her sæson har Michael Hansens tropper også været gode til at bryde med dårlige stimer og høste lidt selvtillid, mens FC Helsingør har været svingende både spille- og formmæssigt. Derfor er der lagt op til noget af en rutsjebanetur, når der er kickoff søndag klokken 14.