Esbjerg er en fisker- og havneby, der har en fodboldklub med stolte traditioner og historiske meritter, som strækker sig tilbage til stiftelsesåret, 1924. Klubben har gennem tiden været et stærkt bekendtskab i dansk fodbold, hvor de bedst er kendt for deres præstationer under de gyldne 60’ere og ikke mindst for europæiske resultater, som senest kom til udtryk i Europa League i 2013/2014-sæsonen.

I års 1. division-sæson står klubben stærkt og anses for at være favoritter til at rykke op i direkte duel med Silkeborg og Viborg. De ligger i skrivende stund på 2.pladsen med 39 point, hvor de kun er to point fra førerholdet i rækken, Viborg FF. Dog er det på papiret mere realistisk, at de forbliver på 2.pladsen i grundspillet, når man ser på deres resterende fem kampe. De har et sværere program sammenlignet med viborgenserne, som eksempelvis skal spille mod rækkens bundprop i form af de fire dårligste hold, vurderet ud fra den nuværende stilling.

Det bliver derfor en rigtig gyser, når Esbjerg kommer på besøg i Fredericia, da der er vigtige point på spil. FC Fredericia skal forsøge at vaske sidste uges skuffelse af, mens udeholdet vil forsøge at forsætte deres ubesejret stime på syv kampe. Dog fik Esbjerg ikke den ønskede start på foråret, da de spillede 0-0 på hjemmebane mod Vendsyssel FF. Derfor har begge hold brug for at oprejse sig og skrabe vigtige point sammen, før slutspillet banker på.

Kampen mellem de to jyske hold på søndag klokken 14 forventes at være målrigt, hvis man ser på de seneste fire indbyrdes opgør mellem dem. Ligheden mellem de to hold er, at de er garant for god og direkte offensiv fodbold med afsæt i mange mål. Det var også tydeligt i efteråret, hvor Esbjerg vandt 3-1 over fredericianerne. Derudover har FC Fredericia ikke tabt ni ud af mulige 11 hjemmekampe, mens udeholdet har en imponerende udebanestatistik, hvor de kun har tabt en enkel gang ud af 14 kampe.

Der er derfor lagt op til et rigtigt seerværdigt opgør, hvor profiler som, Jakob Ankersen, Joni Kauko og Kjartan Finnbogason, besøger Monjasa Park. På den anden side har FC Fredericia fået flere profiler tilbage fra skade, og dermed er hjemmeholdet klar til at give esbjergenserne kamp til stregen.

God kamp.