Begge mandskaber trængte til en sejr i dag efter første halvdel af slutspillet, hvor holdene kom med nederlag fra sidste weekends spillerunde. HB Køge gæstede Monjasa Park, og her ventede FC Fredericia, som lignede et hold, der spillede med stor frihed og selvtillid til opgøret. Kampen mellem oprykningsspillets nederste to mandskaber endte 3-0 til FC Fredericia imod et svagt HB Køge-hold.

Hjemmeholdet satte sig hurtigt på opgøret med hurtige kombinationer og erobrede hurtigt bolden, når Køge-mandskabet fik den. Det var et tændt fredericiansk mandskab, som forsøgte at have overtaget på kampens udvikling i den indledende fase. Det resulterede også i en scoring til FC Fredericia efter 11 minutter, hvor dagens anfører, Dennis Høegh, stille og roligt prikkede den efter et godt sammenspil på højre side med Kristian Kirkegaard og Alexander Jensen.

Udeholdet forsøgte at svare tilbage lige efter målet, men et organiseret forsvar stod parate til at afværge alle sjællandske faresignaler. I stedet gik hjemmeholdet med gode grunde efter endnu en scoring, da der på den anden side af banen var en del huller i HB Køges defensiv. Det var både opspils- og presproblemer, som udeholdet døjede med i kampens første sekvens. Til gengæld skal det rødklædte mandskab roses for at opretholde de gode offensive takter, der skubbede rækkens nummer seks længere tilbage på banen.

Dog aftog intensitetsniveauet efter en start på opgøret med mange muligheder og offensiv fodbold fra fredericianerne. I stedet spiste HB Køge sig mere ind i kampen med kontraspil og blev også hjulpet på vejen af defensive fejl fra hjemmeholdet. Chancerne var rigelige i begge ender, men ingen af mandskaberne fik det maksimale ud af mulighederne. Det var især udeholdet, som bød sig til, som viste takter, der pegede på en udligning. Men sådan skulle det ikke være, da FC Fredericias nummer 15, Raphael Oneydika Nwadike, kom på måltavlen i det 43. minut efter et frispark, der blev udført af Christian Tue.

Allerede i begyndelsen af 2.halvleg havde FC Fredericia flere muligheder for at øge målkontoen, da udeholdet overlod alt initiativ til kampens førerhold til trods for, at det er Køge-mandskabet, der skulle op og jagte målene. Derfor styrede FC Fredericia opgøret i de første ti minutter af 2.halvleg, mens det blåklædte hold jagtede bolden forgæves.

Der tegnede sig hurtigt af kampbillede af, det var tættere på 3-0 end 2-1 og dermed en sjællandsk reducering. Det var næsten først efter 70 minutters spil i 2.halvleg, før udeholdet bød sig til offensivt. Ellers var deres spil præget af en masse stop og tacklinger, der gjorde det svært for dem at dominere opgøret. I stedet lignede det i store dele af 2.halvleg, at det skulle være en let dag på kontoret for fæstningsdrengene, der virkede komfortable med kampbilledet og ikke mindst tallene på måltavlen. Til sidst i opgøret fik hjemmeholdet et straffespark, som Christian Tue Jensen sparkede sikkert ind. Mere underholdning var der ikke for de 507 fremmødte tilskuere, da slutfasen var rodet og indeholdt en masse fejl.

FC Fredericia skal allerede i aktion på mandag, hvor de skal en tur forbi Blue Water Arena til et spændende opgør imod Esbjerg.

Dagens startopstilling: