Det er ikke mere end tre ugers tid siden, at Kristian Kirkegaard forlængede sin kontrakt med FC Fredericia.

En forlængelse, der kom ret naturligt for den teknisk stærke offensivspiller, han føler sig godt tilpas i FC Fredericia, spillestilen tiltaler ham, og han ved, at han kan udvikle sig endnu i mere klubben, og forhåbentligt hjælpe ham til at tage et nyt stort skridt i karrieren.

Det har han gjort flere gange.

Altså det med at tage store skridt i karrieren.

For det har aldrig ligget i kortene at Kristian Kirkegaard skulle være professionel fodboldspiller, drømmen har altid været der, men da han startede med at spille seniorfodbold i Kolding Boldklub, hed niveauet altså Danmarksserie.

Han var netop stoppet på Vejles U19-hold, var ikke blevet tilbudt en kontrakt hos de professionelle, og skulle derfor tage en beslutning om, hvad fremtiden nu skulle bringe.

Tiden i Vejle var heller ikke snorlige, trods det, at han sluttede tiden som ungdomsspiller med titlen som årets U19-spiller i Vejle Boldklub, da han startede i Vejle, var det efter et år på efterskolen Sine i Løgumkloster.

Efterskolen er kendt for sin fodboldlinje og flere professionelle fodboldspillere har gået på skolen, heriblandt FC Fredericias egen Andreas Oggesen. Når man skriver op til at komme på efterskolen, skal man skrive hvilken sport man dyrker, hvilken position man spiller, og hvilket niveau man har spillet på.

Og det var ikke fordi, at Kristian Kirkegaard havde flere ligakampe som ungdomsspiller på CV’et, det var svært at få, da han spillede for sin lokale klub Skibet, der ligger i byen med selvsamme mærkværdige navn i nærheden af Vejle. Men alligevel havde han gjort sig bemærket.

– Jeg tror kun, at jeg blev optaget på Sine, fordi jeg havde nogle landsholdsudtagelser bag mig, fortæller Kristian Kirkegaard.

Han fik dog ingen officielle kampe for ungdomslandsholdet, men som han selv siger, der var der jo nogle scouts fra DBU, der havde set et eller andet lys i ham, så han havde nok et talent af en vis størrelse.

Det var åbenbart ikke så let for alle andre at se, for efter hans år på efterskole tog han tilbage til Vejle, denne gang var det ikke til Skibet, han havde fået smag for fodbold på et højere niveau, og meldte sig ind i Vejle Boldklub.

Han startede på andetholdet, men fik ret hurtigt bevist som en dygtig nok spiller til at komme på U19’s førstehold, hvor han altså som bekendt endte med at blive årets U19-spiller.

Hvilket leder os tilbage til Kolding Boldklub, for som den opmærksomme læser nok har luret, så er det ikke Kolding IF, der er tale om, i stedet er det lillebroren i byen. Hvilket nok kan bringe sindet i kog hos nogle koldingensere, men historien er nu stadig på Kolding IF’s side.

– Jeg havde hørt et sted, at niveauet når man kom fra U19-liga, lå et sted mellem Danmarksserien og 2. Division, og så er jeg jo lidt ydmyg af natur, og så valgte jeg Danmarksserien.

Kristian Kirkegaard gjorde sig dog hurtigt bemærket som en af de bedste spillere i rækken, og fik hurtigt tilbud fra en højere hylde, heriblandt altså storebroren fra Kolding IF.

– Det takkede jeg ja til, og så havde jeg vel en ok sæson der, det så Fredericia, og nu er jeg her og forlænget, siger en smilende Kristian Kirkegaard.

Kristian Kirkegaards nye kontrakt med FC Fredericia løber frem til sommeren 2023.