Normalt er det kun journalister og medier, der vil gå ind og kalde en enkeltstående turneringskamp midt i sæsonen for definerende.

Men det tør FC Fredericia offensive es Kristian Kirkegaard godt gøre.

Der er i øjeblikket blot et enkelt point, der adskiller FC Fredericia og Silkeborg IF i tabellen, der ligger på henholdsvis en tredje- og fjerdeplads med 26 og 25 point.

– Lige præcis den kamp vi skal spille i weekenden, den kan godt gå hen og blive en lille smule definerende. Både i forhold til hvem der skal være førsteudfordrer til de to øverste, men også i forhold til at slutte efterårssæsonen godt af, siger Kristian Kirkegaard.

Men for at nå derhen skal man først og fremmest vinde kampen, og det kan lyde som en kliché, men ikke desto mindre er opskriften relativt simpel.

– Jeg tror som udgangspunkt, at effektivitet bliver et vigtigt at bruge ord for at kunne svare på det spørgsmål, vi skal virkelig være effektive på de chancer, vi får, siger Kristian Kirkegaard.

Kristian Kirkegaard vil heller ikke lægge skjul på, at det er en virkelig dygtig modstander, som FC Fredericia møder tidligt lørdag eftermiddag, men også en modstander der på mange områder minder om FC Fredericia.

– De kan godt ligne os lidt på den måde, at de godt kan lide at have bolden og spille fodbold, og er på papiret nok bedre end os til nogle facetter af spillet, men vi skal turde tage krigen op med dem, og så er jeg sikker på, at vi kommer til at spille os frem til nogle chancer, men jeg tror heller ikke, at vi kan tillade os at brænde for mange af dem.

Både FC Fredericia og Silkeborg IF kommer til at være begunstigede af, at de med sikkerhed kommer til at spille på en god bane, da Jysk Park er udstyret med en kunstgræsbane. Derfor kan det snildt tænkes, at afgørelsen på opgøret skal findes individuelt.

– Jeg skal forhåbentligt være med til at finde nogle rum, hvor jeg kan vende på dem og skabe noget plads, så jeg kan sætte mine holdkammerater i nogle gode situationer og selv komme i nogle gode situationer, derudover vil jeg da gøre mit for at lave nogle individuelle aktioner på et højt niveau, og på den måde være med til at åbne et godt organiseret Silkeborg hold op, siger Kristian Kirkegaard.

Og selvom selvtillid er noget, der tankes løbende, så mener Kristian Kirkegaard også, at en sejr over et hold som Silkeborg IF er noget specielt.

– Det er et af de hold, som vi gerne vil måle os imod, hvis vi så kan slå dem begge gange, vi skal møde dem i grundspillet og så slutte efteråret af højere end dem i tabellen, så er det klart, at det giver et moralsk boost, siger Kristian Kirkegaard.

FC Fredericia møder Silkeborg IF lørdag den 12. december klokken 12.30 på Jysk Park.