FC Fredericia vandt 0-1 i Vejle onsdag aften. Et lokalopgør med masser af intensitet og nerve og med to fangrupperinger som gav den gas på lægterne.

“Det var en kamp meget på vores præmisser. Jeg var overrasket over at vi fik lov til at have bolden så meget. Vi fik lov til at spille den helt nede fra Nybo og spille den ud derfra.
Vi har brugt meget tid på at snakke omkring hvordan vi får spillet bolden ud nede bag fra og i dag har vi høj klasse i den måde vi gør tingene på.
Jeg er meget imponeret over det drengene viser i dag”, siger Jonas Dal.

I løbet af kampen var der mange chancer i begge ender. FC Fredericia kunne i løbet af kampen have bragt sig foran både 2-0 og 3-0.
“Det er det eneste skår i glæden, at vi ikke fik scoret nogle flere mål. Men vi bliver ved med at arbejde stenhårdt og passer på, at Vejle ikke kommer til at få en dum kontra imod os. Både Ege, Erik og resten af drengene bliver ved med at holde i og det var en virkelig flot præstation”, slutter Jonas Dal.

Det er ingen hemmelighed at efter at FC Fredericia har fået en fanklub, Red Pride, så var netop denne kamp ekstra særlig, da det er et vaske ægte lokalopgør.
“Vi har godt kunne mærke at der har været mere pressedækning op til kampen, summen fra fanklubben og så er der også nogle af vores spillere som har en fortid i Vejle. Derudover er det bare en stor kamp for FC Fredericia, at spille imod “storebror”, som er Superliganedrykker og har dette flotte stadion”, siger Jonas Dal.

Red Pride leverede hele kampen igennem en stemning som er Superliga værdig. FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, sagde efter kampen at han aldrig har oplevet noget lignende omkring FC Fredericia, hvilket Jonas Dal også nikker genkendende til.
“Den opbakning og så på udebane, det var virkelig flot. Vi vinder ikke kun kampen på banen, det gør vi også uden for banen. Den lydkulisse som Red Pride leverede, betød at det var svært for mig nogle gange at få kontakt til de spillere som stod tættest på mig. Vi kan slet ikke takke dem nok for den støtte”, slutter Jonas Dal.

Efter gårsdagens kamp lægger FC Fredericia på en midlertidig 1. plads i NordicBet Ligaen efter fire kampe, dog har FC Fredericia spillet en kamp mere end de andre i rækken.
“Vi håber selvfølgelig at vi kan holde dette niveau, også selvom vi i øjeblikket har fem skader. Jeg har før prøvet det der er vildere end at FC Fredericia skulle lægge nummer 1, se bare på min sæson i Hobro hvor vi rykker op”, siger Jonas Dal til sidst.

Næste gang at FC Fredericia spiller er på onsdag i Viborg kl. 18.30

Se hele videoen her: