Efter en sæson hvor holdet endte på en 6. plads i tabellen, er det nu tid til at evaluere på sæsonen og se fremad mod næste sæson for Jonas Dal.

Af Andreas Stenshøj

Cheftræneren mener ikke, at sæsonen har været tilfredsstillende, da han føler, at holdet har spillet bedre end til en 6. plads i tabellen:

”Jeg mener, at vi har spillet bedre foldbold end til en 6.plads. Men når vi ikke scorer målene og lukker nogle ind i den anden ende, så bliver det ikke til mere end det. Vi har ikke haft den medvind i sæsonen, man kunne have håbet på. I vinterpausen mister vi Manjrekar James og så bliver Victor Torp skadet to af vores stamspillere i efteråret. Så henter vi så Sonni Nattestad, men han bliver også skadet og ramt af sygdom, der gør, at han ikke kommer helt op på sit topniveau. Selvfølgelig var der så nogle kampe, hvor vi havde medvind, men der var også mange kampe, hvor vi havde modvind. Jeg synes, at vi havde et koncept og spillede nogle gode kampe. De fleste kampe vil jeg mene, at vi var bedre eller ligeså gode, som dem vi mødte. Så en 6. plads er ikke tilfredsstillende.”

Hvis man ser på statistikker, skulle det nok også være blevet til mere i den forgangene sæson, men man skal også passe på med statistikker, siger Jonas Dal:

”På diverse statistikker kan vi se, at vi har givet os selv muligheden for at vinde de kampe, vi har spillet. Har vi de muligheder, kommer der også tre point ind i mellem. Men vi må bare sige, at vi ikke har været dygtige nok til at udnytte de muligheder. FC Helsingør har til gengæld haft nogle af de bedste statistikker, men de er rykket ned. Så man skal passe på med at bruge for meget tid på statistikker.”

Noget andet der nager cheftræneren fra den forgangene sæson er, at holdet har haft svær ved at vinde flere kampe i træk:

”Vi har ikke vundet mere end to kampe i streg på noget tidspunkt i sæsonen. Det gør, at vi ikke har haft det rygstød, der giver så meget selvtillid, at man går ind til kampene og tænker, at man ikke kan tabe. Det har også lidt at skulle have sagt.”

Jonas Dal er dog tilfreds med spillet på banen, men skuffet over måden sæsonen slutter:

Set over hele sæsonen er jeg okay tilfreds med spillet på banen, og den måde vi dominerer kampene på. Men jeg er ikke tilfreds med, at vi ikke udnytter chancerne, og så har vi fået scoret for mange mål imod os. Havde vi vundet de sidste to kampe, havde vi måske stået i Lyngbys situation. At vi ikke får mere end et point i de kampe, det er virkelig skuffende. Det skal vi gøre bedre, hvis vi vil have forhåbning om at blande os i toppen i næste sæson.”

I den næste sæson er der flere ting, som Jonas Dal mener skal gøres bedre:

”Defensivt skal vi forsøge at passe bedre på os selv i omstillingssituationer, og ikke blive ”dovne” med bolden. Så mener jeg, at angreb er det bedste forsvar. Så vi skal blive bedre til generobringsfasen og duel-spillet fremme på banen. Så skal vi komme til at forsvarer bolden fremfor målet, som jeg siger.”

Det helt store problem for FC Fredericia i den forgangene sæson har været, at der har manglet en der sparke bolden i kassen inde i feltet, og Jonas Dal lægger heller ikke skjul på, at han meget gerne vil hente en angriber i dette transfervindue:

”Offensivt skal vi på transfermarkedet. Vi skal finde en mand, der er angriber, afslutter og afgørende med stort A. Det er hvad, jeg kigger på ved en god angriber. Det er pisse vigtigt, at vi får sådan en. Vi har haft mange dygtige angriber, som kan noget forskelligt, men vi har manglet en, der gør jobbet færdigt.”

Og Jonas Dal ved, hvad han vil have:

”Det skal være en 9’er type. Ham der er god til at spille med ryggen til modstanderens mål. Ham som snuser en position op inde i feltet. Om han er kæmpe stor, eller han er 1.80 cm. er ikke så væsentligt. Vi har manglet en station deroppe, som kan give os en ekstra dimension i vores spil.”

Når cheftræneren ser frem mod næste sæson, er han dog ret fortrøstningsfuld, men han ser Vejle Boldklub som den helt store favorit til at tage den ene oprykningsplads i næste sæson:

”Jeg har ingen grund til at tro, at Viborg skulle være bedre end os. Dem synes jeg sagtens, at vi kan spille op med. Vendsyssel er i gang med en udrensning af spillere, så dem ved vi ikke helt, hvor de lander. Vejle har enormt mange penge, og vil gerne rykke op med det samme igen og mere være den store favorit til førstepladsen. HB Køge viste sig at være stærke fra starten af, og de har handlet lidt allerede. Så er der Fremad Amager, der er begyndt at sætte noget spændende sammen. Men vi vil også gerne være med i toppen og lykkes det for os, at få lidt mere medvind på cykelstien og få et godt transfervindue nu her samt mere end to sejre i træk, så er vi jo også med i spillet om toppen. Men vi er også ydmyge om, at der rykker tre ned næste år. Vi skal dog hele tiden forsøge at opnå noget og ikke undgå noget.”

Red Pride har været fantastiske i den forgangene sæson, Jonas Dal takker også for den fantastiske støtte holdet fik i sæsonen:

”Jeg vil gerne takke alle i og omkring FC Fredericia specielt Red Pride. Den energi de har vist på lægterne, er noget der flytter FC Fredericia som klub i den rigtige retning, og det har været en fornøjelse at have dem i ryggen. Det er så væsentligt for at få Fredericia som by på fodboldlandkortet,” afslutter Jonas Dal.