Det har været et hårdt efterår for spillerne i FC Fredericia, og da julepausen er markant kortere end normalt, skal juleferien mest af alt bare bruges på at holde fri

Året 2020 har ændret mange vaner, traditioner og gængse gøremål til noget nyt og anderledes end normalt.

Normalt bliver spillerne sendt på juleferie med personligt træningsprogram, så de kan holde formen ved lige, mens de er væk fra klubben. Sådan bliver det ikke i år.

– Det har været et hårdt program for mange af spillerne her i efteråret, det kan man også se på antallet af skader, vi har haft, derfor vil dem, der har spillet mest faktisk have bedst af bare at holde lidt fri og måske bare jogge en tur i ny og næ, siger Mie Krog.

Efterårssæsonen i 1. Division slutter normalt i, ja, efteråret, men sådan er det ikke i år, hvor FC Fredericia altså spiller sin sidste kamp lørdag den 19. december.

Til sammenligning spillede klubben sin sidste kamp i efteråret 2019 den 15. november mod Hvidovre IF.

Det betyder også, at ferien for spillerne bliver markant kortere, end den plejer at være, da den forkortes med omkring en måned i forhold til sidste.

Det er dog meget individuelt, hvad spillerne skal lave i deres pauser. Hvor de fleste vil få et mindre program, hvor de blot lige skal røre lidt en gang imellem, så vil de, der har døjet med skader få et lidt mere struktureret program.

– Vi har nogle stykker, der har nogle små skavanker, som kan drage nytte af at lave lidt i løbet af ferien, men de bliver heller ikke overbebyrdede, der skal mest af alt bare tankes ny energi til foråret, siger Mie Krog.

Mister ikke noget

Spillerne får kun en lille en pause fra fodbolden på to uger, og ifølge klubbens fysiske træner Alexander Brix Mølgaard og fysioterapeuten Mie Krog, der står for planlægningen af de personlige træningsprogrammer, så betyder det, at spillerne simpelthen ikke når at miste noget nævneværdigt muskelmasse eller kondition, når de kun er væk fra den daglige træning i to uger.

Derfor kan der faktisk være en større idé i at give spillerne mere eller mindre fri mellem jul og nytår.

– Det kan godt være mere gavnligt at give dem en pause. Både fordi, at de har været pressede fysisk i løbet af efteråret, men bare for at holde fri rent mentalt, for det er jo deres arbejde, og det kender vi alle sammen, det med at man trænger til at holde helt fri, men så er der jo også nogen, der bare ikke kan lade være, lyder det fra den fysiske træner.

Alexander Brix Mølgaard påpeger, at den lange opstart som holdet har inden første turneringskamp, er mere end rigeligt tid til at få spillerne tilbage i form igen.

– Det er som sagt ikke meget, de kan nå at miste formmæssigt på de to uger, og dét de måtte miste, vinder vi hurtigt ind igen, uden det kommer til at have effekt på sæsonstarten.  

I sidste sæson gik der over tre måneder, før der igen skulle spilles turneringsfodbold, da spillerne gik på juleferie umiddelbart efter kampen mod Hvidovre IF. I denne sæson er der under to måneder fra kampen mod HB Køge, til at FC Fredericia starter foråret ud med at tage til Viborg den 14. februar.