Der er ingen tvivl om, at publikum har været super savnet på tribunerne, da det er der, fodbolden opleves bedst. Derfor var det super glædeligt for mange professionelle sportsudøvere, herunder fodboldspillere, at få viderebragt nyheden om, at fans på tribunen var en del af den seneste genåbningsplan fra partierne i Folketinget. Denne nyhed er også blevet taget imod med kyshånd af FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, der glæder sig rigtig meget til at byde tilskuere velkommen tilbage på lægterne, når det går løs mod Silkeborg IF på Monjasa park.

”Det bliver fantastisk, at tilskuerne kommer tilbage. De har været savnet, og de har helt klart en positiv effekt for spillerne. Både energi- og spændingsniveauet hos spillerne kommer op i et helt andet gear, fordi der er tilskuere, som er med til at præge, hvad der foregår på banen.”, siger Stig Pedersen.

Til trods for nedlukninger og restriktioner, så hæfter Stig Pedersen sig ved, at det har været glædeligt, at man kunne afvikle fodboldkampene. Her skal man især ikke undervurdere fodboldens rolle i en vanskelig og speciel tid, da sporten har samlet mennesker, selvom vi har været hver for sig. Derfor har fodbolden været et væsentligt samlingspunkt, ifølge direktøren, fordi man bagved TV- og computerskærme har kunnet støttet fodboldklubberne.

Dog understreger han, at det overhovedet ikke kan sammenlignes med at være fysisk til stede, fordi følelsen af, at se fodbold på et klapsæde med stadionplatte i hånden og noget koldt at drikke i den anden, er helt særlig.

Derudover glæder han sig til, at fredericianerne kan komme på stadion til trods for, at processen op til kampene kan være besværlig. Tilskuerne skal nemlig fremvise et gyldigt corona-pas, og man skal registreres på det sæde, som man sidder på. Det er dog en begyndelse på at få den normale tilværelse tilbage, og han forudser, at fremtiden bliver endnu lysere med endnu flere mennesker på lægterne. Derfor er søndag det første skridt i den rigtige retning:

”Jeg er bare rigtig glad for, at der kan komme mennesker herude og er sammen om at se og støtte FC Fredericia. Det er dét, vi er sat i verden for. Vi lever af at underholde og give folk uforglemmelige oplevelser i byen.”

Til publikum: Hjertelig velkommen tilbage og god kamp på søndag!