Mie Krog (25 år) blev ansat som fysioterapeut i FC Fredericia d. 1/7 2017 kort efter hun blev færdiguddannet. Før det var hun i Middelfart BK i tre år. Men hvordan er det at være kvinde i en mandeverden?

Af Andreas Stenshøj

Mie er bosat i Odense og har aldrig spillet fodbold. Ishockey har været hendes sport, men hendes bror har altid spillet fodbold, og derfor kender hun spillet fra sidelinjen. Alligevel har hun de sidste fem år arbejdet i en fodboldklub. Det er dog mere arbejdet med mennesker det interesserer Mie Krog:

”Jeg kan godt lide at arbejde med mennesker. Hvis ikke det skulle være med handicappede, vil jeg gerne arbejde i fodboldklubber. Jeg kan godt lide det ikke kun er hr. og fru Danmark jeg skal arbejde med. Jeg synes det er fedt at følge spillerne fra start til slut og hjælpe dem tilbage fra en skade.”

Som fysioterapeut i en fodboldklub bliver der også sagt ting fra briksen, som ikke ryger videre fra briksen. Hvad der bliver sagt på briksen, bliver på briksen. Men af og til bliver der også sagt ting, som Mie føler, der skal tages en fælles snak med trænerne om:

”Der ryger nogle snakke inde ved mig, som ikke ryger videre til andre. Men nogle gange siger jeg til spillerne, at jeg er nødt til at gå videre med det. Ellers går de selv op og fortæller det. Andre gange tager vi også bare en fælles snak. Men rager det ikke andre, eller er det personligt, så bliver det inde hos mig. Er det til gengæld noget der kan gøre en forskel på holdet, så snakker vi om det. Vi er gode til at snakke om tingene på kryds og tværs mellem spillere, stab og trænere.”

Mie er den eneste kvinde i staben, og hun indrømmer også, at man nok skal have lidt ben i næsen, for at være kvinde i en mandeverden:

”Jeg tror, at man skal have store ben i næsen som kvinde for at være i en fodboldklub. Man skal kunne råbe højt og sige fra nogle gange. Man skal også have ben i næsen, når man står i mandehørm. Der er jo en helt specielt tone, og man kan godt risikere der lugter lidt af prut. Man skal kunne åbne munden, og sige det man mener, og det man gerne vil have dem til at gøre. Når man er til kamp, så kommer der også tilråb fra lægterne fra mænd, der vil have massage. Det skal man bare kunne grine af og ryste lidt på hovedet over. Men det er specielt at være kvinde i en mandeverden. Man skal vænne sig til at være med på tonen, man skal grine af, at der kommer en prut af og til. Man falder lidt ind i rollen og bliver en del af tonen og mandehørmen. Så kan jeg tale lidt med Birthe (økonomiansvarlig) på kontoret, når der skal være lidt girl talk. Men man bliver en del af holdet, og det elsker jeg at være.”

Mie krog har der rigtig godt i FC Fredericia og håber hun kan blive noget til endnu, da hun elsker stedet som arbejdsplads:

” Det er det fedeste team. Jeg falder i godt hak med spillerne og trænerne. Vi har det rigtig godt i FC Fredericia, og det er også derfor, at jeg gerne vil være her efter ferien. Jeg glæder mig til at komme på arbejde igen, og det er blevet en lille ekstra familie. Man føler sig hurtigt tilpas. hvis man bliver taget godt imod, og det gør man i FC Fredericia. Man kan snakke om det private og tag et grin i nu og næ, og det gør, at jeg føler mig godt tilpas. Menneskerne i den her klub får mig til at føle mig hjemme,” afslutter Mie Krog.