Kampen mod FC Helsingør startede som et decideret mareridt for FC Fredericia, da der blot var spillet seks minutter, havde Jeppe Kjær allerede scoret to mål, og derfra var det op ad bakke for de rødblusede allerede fra start.

Første mål faldt kun tre minutter inde i kampen, hvor Jeppe Kjær stak i dybden og med sin hurtighed snød Fredericia-forsvaret, der med et godt træk ind i banen og en resolut afslutning gjorde det til 0-1.

Kort tid efter var den erfarne angriber igen på spil, da loppede bolden over en sagesløs Elias Olafsson til 0-2.

Chokstarten gjorde, at FC Fredericia skulle presse på for at kunne komme tilbage i kampen, og kom også hurtigt frem til muligheder nær Helsingørs mål, men det gav også plads til kontrastød fra sjællænderne.

Og fredericianerne lykkedes flere gange med at spille sig frem til gode målchancer, samtidig med at de hele tiden holdt øje med Helsingørs kontramaskine anført af Jeppe Kjær.

Da dommer Lasse Læbel Graagaard fløjtede til pause, var det Fredericia, der havde haft flest skud mod mål, men Helsingør havde været mest effektive, og var derfor foran med 0-2.

Michael Hansen skiftede Dennis Høegh ind i stedet for Anders Holvad i pausen.

Og efter blot 20 sekunder startede netop Dennis Høegh anden halvlegs første chance, da han sendte Agon Mucolli afsted i en omstilling i et angreb, hvor bolden til sidst landede for fødder af en helt fri Christian Tue Jensen, men afslutningen ramte en Helsingør-spiller og derefter en Fredericia-spiller og røg ud til målspark.

Kevin Sturh Ellegaard var flere gange den primære årsag til, at FC Fredericia ikke kom tilbage i kampen, blandt andet da Agon Mucolli på fornem vis snød sin direkte mand, og var alene igennem med den rutinerede keeper efter knap 65 minutters spil, da Agon med ganske hård indersiden forsøgte at dreje bolden ind i målet.

Med tretten minutter tilbage af den ordinære spilletid skiftede Michael Hansen Lukas Enevoldsen og Alexander Jensen ind, og Lukas Enevoldsen, der normalt gør sig i forsvaret, blev rykket op og spille angriber, hvor han skulle slås med FC Helsingørs forsvar.

FC Fredericia gav aldrig op, og pressede på til det sidste, og det lykkedes også Henry “Uzo” Uzochokwu at reducere i det 89 spilminut, da han blev sat op Raphael Onyedika, der lagde bolden af til lynhurtige back, som sikker sparkede bolden i kassen.

I kampens døende minutter fik Agon Mucolli direkte rødt, da han sparkede Helsingørs Anders Holst bagfra.

Dommerens tillægstid lød på fem minutter, og nu handlede det kun at jagte udligningen for FC Fredericia, blandt andet ved at smide alle mand frem til en sidste dødbold efter 95 minutter, men lige meget hjalp det, og FC Helsingør kunne tage fra Monjasa Park med en sejr på 2-1.

Startopstilling

Mål: Elias Olafsson

Forsvar: Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Tobias Anker – Mathias “Malthe” Johannsen(Henry “Uzo” Uzochokwu 61 min.)

Midtbane: Raphael Onyedika – Mathias Gertsen – Christian Tue Jensen(Lukas Enevoldsen 77 min) – Agon Mucolli – Kristian Kirkegaard(Alexander Jensen 77 min.)

Angreb: Anders Holvad(Dennis Høegh 46 min.)

Bænken: Alexander Nybo – Lukas Enevoldsen – Nicolaj Ritter – Alexander Jensen – Dennis Høegh – Henry “Uzo” Uzochokwu