I vinters fik FC Fredericia sikret sig Marcus Hannesbo på en lejekontrakt gældende året ud. Marcus Hannesbo står noteret for 29 Superliga kampe, hvori han har scoret to mål – ét mod FC København og ét mod Brøndby IF. Netop målet mod FC København kom i debuten, og gav hermed Hannesbo drømmestarten i AaB.

“Det var noget jeg kun turde drømme om – jeg havde selvfølgelig gået og håbet på sådan en debut, og så skete det. Det var noget der faktisk først gik op for mig et par dage efter” siger Hannesbo om Superliga-debuten.

At gå fra Superliga kampe til NordicBet Liga, er ikke noget der går Marcus Hannesbo på. Han oplever at niveauet er rigtig højt i den danske 1. division.

“Jeg synes selvfølgelig der er en lille forskel. Overordnet synes jeg dog det minder meget om hinanden. Det er en smule mere fysisk her, hvor i Superligaen er det mere “bolden langs jorden og spil”, men overordnet minder det meget om hinanden, med den ene forskel at det er mere fysisk her” siger han.

Udover et generelt højt niveau i ligaen, er det teknikken med bolden også godt deroppe af.

“Teknisk er det også godt med her. Selvfølgelig er der flere spillere der teknisk skiller sig ud i Superligaen end her, men overordnet set synes jeg det er en fed liga. Der bliver gået til stålet, så det er fedt” tilføjer Hannesbo.

Hannesbo har nu spillet 6 kampe i FC Fredericia, og her er det blevet til 0 mål. Til trods for det, holder han hovedet højt og tænker ikke så meget over det.

“Det er klart at det ville være en kæmpe forløsning at få scoret et mål hernede i Fredericia også. Men jeg går faktisk mere op i at komme til chancerne, og så kan jeg altid træne mine afslutninger. Så at jeg faktisk kommer til chancerne er vigtigere end at putte dem ind – så kan de altid komme ind senere. Men det er da klart man tænker en smule over det, men mere fylder det heller ikke for mig” forklarer Marcus Hannesbo.

De vante omgivelser i AaB er i 6 måneder skiftet ud med faciliteterne her i FC Fredericia. En nedgradering, kan man kalde det, men ikke noget man som sådan lægger mærke til i dagligdagen, mener Hannesbo.

“Det er klart at faciliteterne ikke er så store og gode som i AaB, fordi klubben er på et helt andet niveau. Men jeg synes faktisk at faciliteterne her er rigtig gode. Vi har hvad vi skal bruge, og har lige fået et nyt omklædningsrum som står skarpt, og det er jo her vi tilbringer en masse tid hver dag – også i loungen og styrkelokalet. De tre ting kombineret er mere end godkendt her synes jeg” erfarer han.

Det er ikke blot AaB’s træningsfaciliteter, der er blevet skiftet ud. Hannesbo har nemlig for nu rykket sin dagligdag sydpå. Han er i forbindelse med sit 6-måneders lejeophold i FC Fredericia også flyttet til byen – og det er han glad for.

“Nu bor jeg jo i et dejligt område, så det er fantastisk. Der er det man har brug for i byen, og man kan gå en masse gode ture. Ellers er det bare at se nogle serier, læse lidt eller høre nogle lydbøger. Jeg føler ikke der er så meget der har ændret sig, det var meget samme hverdag jeg havde oppe i Aalborg” udtaler Hannesbo.

Selvom Hannesbo nu er rykket til Fredericia og har sin daglige gang her i klubben, følger han naturligvis stadig med i, hvordan det går hjerteklubben AaB. En både bitter men også glædelig omgang for nordjyden.

“Det er selvfølgelig lidt specielt. Men jeg elsker når det går godt for drengene deroppe, som det gør nu. Men det er klart, man sidder med en lidt bitter følelse og tænker at man gerne selv vil opleve det. Men på den lange bane ved jeg jo godt at det er bedst for mig at være her i Fredericia, hvor jeg kan få en masse spilletid. Det er svært, men i sidste ende er jeg bare glæder jeg mig bare over at det går godt for dem deroppe” afslutter Marcus Hannesbo.