FC Fredericia drog en tur til djævleøen, hvor Fremad Amager ventede til en kamp om en direkte plads i oprykningsspillet. Begge hold lå før dagens kamp med samme antal point, og dermed kunne en pointhøstning give de respektive hold et godt udgangspunkt før sidste opgør i grundspillet. Ligeledes var fællesnævneren for begge mandskaber, at de har haft en svingende formkurve i foråret, og derfor kunne en sejr give et godt selvtillidsboost, som kan være en vigtig faktor op til et slutspil. Det endte med en sejr på 2-1 til FC Fredericia, hvor Christian Tue Jensen blev dobbeltmålscorer.

Det var ikke svært at få øje på, hvilket udtryk, som fredericianerne kom ud med til duellen mod Fremad Amager. Udeholdet startede nemlig offensivt ud og var mest på kuglen i de første ti minutter, hvilket resulterede i flere store muligheder. Hjemmeholdet lignede et træt og ideløst hold i startfasen, som overlod initiativet til de sortklædte FC Fredericia-spillere.

Hjemmeholdet stemplede bedre ind i kampen i de næste ti minutter af kampen, men det var stadig ligaens nummer syv før dagens kamp, som havde de bedste muligheder. Herunder var der både chancer til målscoreren fra sidste opgør, Samson Iyede, og et langskud fra kreatøren på midten, Christian Tue. Den store mulighed, der kunne give en scoring, manglede dog stadig, og i stedet foregik meget af spillet på midten. Her var fredericianerne meget af første halvleg i boldbesiddelse, hvor dagens underlag i form af kunstgræs gavnede pasningsspillet.

Presset blev større fra udeholdet, som skubbede kæderne endnu længere frem i banen ved anden del af 1.halvleg. Derfor stod forsvaret så højt op, at det kom til hjemmeholdets fordel efter en omstillingsmulighed. Her kom kampens første mulighed til Fremad Amager, der endte med at få en scoring til 1-0 ud af det. Således kom hjemmeholdet ufortjent foran, hvis man betragter kampen som FC Fredericia-tilhænger, der dominerede alle de offensive statistikker, målt på chancer, hjørnespark og frispark, i første halvleg.

Dramaet blev dog større, da Fremad Amager fik en udvisning efter 37.minutters spil. Efter to gule kort til en af hjemmeholdets forsvarsspiller, Maxime Soulas, blev de reduceret til ti mand, og hermed kunne FC Fredericia lægge et større og forsøge at få en udligning. Derudover dirigerede udeholdet også opgøret resten af halvlegen, hvor det så ud til, at hjemmeholdet bare vil til pause med deres spinkle føring. Men sådan blev det ikke, da Christian Tue fremskaffede sig et straffespark i overtiden af 1.halvlegen. Samme mand gjorde det også til 1-1, og hermed kunne begge mandskaber gå til pause efter en hæsblæsende 1.halvleg.

Kampbilledet skulle vise sig til at være det samme i 2.halvleg, hvor FC Fredericia havde bolden mest, mens Fremad Amager satsede efter kontramuligheder og standardsituationer. Hjemmeholdet havde op til 2.halvleg også foretaget nogle udskiftninger, der gjorde opstillingen mere kompakt og tilbagelænede, mens holdet fra fæstningsbyen fortsatte, hvor de slap. Samson Iyede kom frem til en stor mulighed efter pausefløjtet efter et hurtigt taget frispark, men Fremad Amager-keeperen stod stærkt på stregen. Der var nemlig skydetelt i hjemmeholdets felt, der blev konstant truet af de offensive kræfter fra de sortklædte spillere fra Jylland.

Gæsterne havde ikke tænkt sig at hvile på laurbærrene og fastholdt et højt tempo i både boldomgang og presspil. Dog meldte værterne sig ind i opgøret efter 15 minutters spil af 2.halvleg, som skubbede flere spillere frem, men der manglede et godt slutprodukt over for et stærkt og organiseret forsvarspar, Mathias Johannsen og Christian Ege. Dog gav førstnævnte forsvarsklippe en foræring til Amagers offensiv, som blev reddet på stregen af Nicolaj Ritter i det 59. minut. Således var der lagt op til spændende og tempofyldt fodbold i de resterende 30 minutter af opgøret, hvor begge hold meldte sig aktivt i den offensive del for at få alle tre point.

Udtrykket blev ikke mindre offensivt af Michael Hansens dobbeltudskiftning, hvilket gav pote efter 67.minutter. Her assisterede netop den indskiftede, Alexander Jensen, til en scoring til 2-1, hvor storspillende Christian Tue Jensen fik den sidste fod på.

Herefter kom der en dæmper på chancerne, hvor Fremad Amager begyndte at sidde mere på kampen. Spillet foregik i stedet mere på den centrale del af banen, som bød på mange dueller og en høj aggressivitet fra mandskabernes midtbanespillere. Dog lugtede det ikke af udligning fra hjemmeholdet, da FC Fredericia forsvarede sig rigtigt flot.

Dermed endte det med en sejr til udeholdet på 2-1, og derfor fik de skrabet vigtige point før sidste kamp i grundspillet, hvor Vendsyssel FF gæster Monjasa Park i den 22. spillerunde.  

Målscorere:

  1. O. Olusegun

1-1 Tue Jensen

1-2 Tue Jensen

Målmand: Elias Rafn Olafsson

Forsvar: Nicolaj Ritter – Mathias Johannsen – Christian Ege Nielsen – Mikkel Knudsen (´64 Alexander Jensen)

Midtbane: Raphael Nwadike – Andreas Oggesen – Kristian Kirkegaard (´64 Dennis Høegh) – Christian Tue Jensen – Leonel Montano

Angreb: Samson Iyede (´76 Mathias Gertsen)

Bænk: Alexander Nybo, Mikkel Basse, Dennis Høegh (´64 Kristian Kirkegaard), Mathias Gertsen (´76 Samson Iyede), Alexander Jensen (´64 Mikkel Knudsen)