Søndag var turen gået hele vejen fra Fredericia til Nykøbing, hvor Nykøbing FC var modstanderen i NordicBet Ligaen.

Alexander Nybo var tilbage i målet, og foran sig havde han sig et delvist nyt forsvar. Karantæner til Jacob Buus og Christian Ege betød, at bagkæden bestod af Uzo, Lukas Enevoldsen, Erik Nissen og Nicolaj Ritter. På den centrale midtbane var Mathias Gertsen og Andreas Oggesen, mens Kristian Kirkegaard og Agon Mucolli tog sig af kanterne. Helt i front lå Steven Enna og Anders Holvad side om side.

FC Fredericia startede med bolden, og startede også kampen bedst. Bolden blev fint kørt rundt mellem FC Fredericia-spillerne, og selvom det ikke blev til de helt store chancer i kampens indledning, virkede det til, at FC Fredericia-spillerne havde styr på kampen.

Før der var gået et kvarter af kampen, fik FC Fredericia det tredje hjørnespark. Mathias Gertsen sendte den indover, og bolden gik i mål. Om bolden ramte nogen, før den gik ind, var svært at se, og Mathias Gertsen blev da også krediteret for målet – direkte på hjørnespark.

Efter målet var det pludseligt hjemmeholdet, som havde mest tur i den. Flere gange kom Nykøbing FC frem til halvstore chancer, men ikke noget, som testede Alexander Nybo.

Det var dog FC Fredericia, som bragte sig yderligere foran bare fem minutter efter første scoring. Endnu en gang var det et hjørnespark fra Mathias Gertsen, som gik direkte i mål ved forreste stolpe.

Efter 22 minutters spil var hjemmeholdet for første gang rigtig tæt på. Lars Pleidrup blev spillet frit igennem, men Erik Nissen kom godt tilbage og pressede ham til en svag afslutning lige på Alexander Nybo.

Herefter var FC Fredericia fint i kontrol over halvlegen. Det blev til et par mindre chancer, men vigtigst var, at hjemmeholdet slet ikke kom frem til noget.

Med 10 minutter tilbage af halvlegen stjal Agon Mucolli bolden højt i banen. Han sendte den indover til Steven Enna, som sendte en kanonkugle afsted, men bolden endte lige over mål.

Der skete ikke meget mere i kampens første halvleg, og derfor kunne FC Fredericia gå til pause foran med 2-0 efter en halvleg, hvor der var godt styr på det.

Der var bare spillet tre minutter af anden halvleg, da FC Fredericia bragte sig yderligere foran. Uzo fik mast bolden igennem ude på højre side, så Kristian Kirkegaard fik bolden inde i feltet. Han lagde den på tværs til Steven Enna, som bare skulle sætte indersiden på og sparke den i et tomt mål. Amerikaneren svigtede naturligvis ikke, og FC Fredericia startede halvlegen perfekt.

Efter 10 minutter af anden halvleg modtog Andreas Oggesen den første FC Fredericia-advarsel i kampen for et frispark i venstre forsvarsside. Der var lidt uro i feltet efter frisparket, men FC Fredericia fik afværget.

Et par minutter senere blev netop Andreas Oggesen taget af banen. Han blev erstattet af Dennis Høegh.

Efter en times spille burde Steven Enna også være blevet dobbelt målscorer. Agon Mucolli blev sendt afsted på venstre kant og fandt en helt fri Enna foran mål. Hans afslutning få meter fra mål blev dog blokeret.

Det blev Agon Mucollis sidste aktion i kampen, da han blev taget ud og erstattet af Martin Mikkelsen.

Hjemmeholdets største chance kom efter 63 minutters spil. Her stjal Nykøbing FC bolden højt på banen, og Alexander Nybo diskede op med en flot redning.

Hjemmeholdet var generelt kommet bedre med i kampen, og meget af spillet foregik på FC Fredericias banehalvdel.

Efter 66 minutters spil fik FC Fredericia straffespark. Hjemmeholdets Jordan Wilson fik samtidig rødt kort, da han tog bolden med armen på stregen. Anders Holvad tog ansvaret, og sparkede den sikkert i mål. 4-0 til FC Fredericia.

Fire minutter senere var Steven Enna endnu en gang tæt på. Denne gang sendte Nicolaj Ritter et indlæg i feltet, som amerikaneren steg op til. Han bragede dog bolden på overliggeren og ud.

Et par minutter senere var den høje angriber så igen på pletten. FC Fredericia spillede lidt rundt omkring feltet, og Kristian Kirkegaard fandt Steven Enna med et lille vip. Angriberen kastede sig frem i bolden og sparkede den ind til 5-0.

Med et kvarter igen blev Anders Holvad taget af banen. På banen i stedet for ham kom Nikolaj Kirk.

Der skete ikke meget i det sidste kvarter af kampen. FC Fredericia havde godt styr på tingene, og Nykøbing FC virkede til at have mistet troen og motivationen.

Dermed kunne FC Fredericia vende hjem til Jylland med tre point og et godt resultat i bagagen. Det bliver dog ikke længe, at man kan glæde sig. Næste kamp er nemlig allerede på torsdag, hvor HB Køge gæster Monjasa Park.