FC Fredericia sikrede efter 22 runder i grundspillet en plads i det såkaldte oprykningsspil. Her er de i fint selskab med Viborg, Esbjerg, Silkeborg, Helsingør og HB Køge, som over ti kampe skal duellere for at finde to klubber, der skal op og spille i landets bedste række. Dermed er scenen sat for et spændende slutspil, som både byder på en masse underholdende samt skelsættende kampe, der bliver altafgørende for 1.divisionen til kommende sæson.
Fodboldnørder vil undre sig over, hvorvidt at den aktuelle stilling havde været den samme, hvis man satte rækkens 12 mandskaber ind i Tabel of Justice-modellen. Det er en metodetilgang, som scoutingprogrammet, Wyscout, operer med for at dykke ned i forskellige statistikker, som man forventer, holdene ender med før slutspillet. Her undersøger man blandt andet Expected points og Expected Goal/Goal against, hvor der opstilles nogle forventninger til mandskaberne i rækken.
Man akkumulerer alle chancer i en kamp for at vurdere, hvem der statistisk set burde have lavet flest mål og dermed vundet kampen. Ligeledes gælder det for Xpected Goals Against, der i stedet fungerer som målestok for, hvor mange mål man indkasserer per kamp. Dermed bliver Expected Points formet ud fra de to overstående variabler: Xpected Goals og Xpected Goals Against.

Følgende tabel kommer til at give et overordnet overblik over, hvordan man havde forventet, at stillingen skulle se ud i forhold til den nuværende stilling efter grundspillet. Altså Table of Justice (Expected points) sammenholdt med holdenes faktiske point og forskellen på point:

 HoldExpected PointsFaktiske PointsForskel i point
1Silkeborg43,149+ 5,9
2Viborg42,856+ 13,2
3Esbjerg34,548+13,5
4FC Fredericia33,132-1,1
5Helsingør31,936+ 4,1
6Hobro31,524-7,5
7Hvidovre30,623-7,6
8Fremad Amager28,928-0,9
9Vendsyssel24,716-8,7
10HB Køge23,530+ 6,5
11Skive22,614-8,6
12Kolding IF19,714-5,7
Tallene er hentet fra Wyscout.

Det er ikke til at tage fejl af, at tabellen viser nogle interessante observationer. Her er de mest iøjnefaldende tal, når man ser på de øverste tre hold i rækken og deres pointgennemsnit. Der er nærmest tale om, at Esbjerg, Silkeborg og Viborg har overpræsteret, idet mandskaberne har hentet flere point, end hvad der var forventet ifølge Wyscouts beregninger. Holdene har sat en masse sejre sammen, og det kan også ses på deres formkurver, som er præget af flotte meritter og præstationer, der gør dem oprykningsværdige.
Derudover kan man hæfte sig ved, at forventningerne var højere til henholdsvis Hobro og Hvidovre, som begge to glippede top-seks spillet. Ifølge Table of Justice skulle Hobro nemlig have været med i oprykningsspillet med 31,5 point (faktiske point: 24), mens Hvidovre skulle have endt nummer syv i stedet for nummer ni i rækken. Ydermere skulle FC Fredericia bytte placering med Helsingør-mandskabet, hvis man ser på den faktiske stilling, hvor det sjællandske hold er fire point foran det rødklædte mandskab fra fæstningsbyen.

Med fredericianske fodboldbriller har det været en blandet sæson, hvor man startede efterårssæsonen med at høste en masse point og markerede sig som kandidat til oprykningskampen. Dog sluttede mandskabet 2020 af med flere pointtab og fortsatte den dårlige stime i et forår, hvor kendetegnene for FC Fredericias afsluttende fase af grundspillet har været manglende marginaler til holdets fordel samt en lang skadesliste. Derfor er det også nogle blandet observationer, man kan aflæse som FC Fredericia-tilhænger.

De positive tal ud fra Wyscouts rapport er, at FC Fredericia har været stærke defensivt. Det var nemlig forventet, at holdet skulle indkassere 33 mål i grundspillet. Dog er realiteten, at holdet indkasserede blot 27 mål. Dermed kan de defensive kræfter give hinanden et skulderklap, hvilket er på sin plads set i lyset af skadehistorikken for FC Fredericias forsvar i grundspillet. Her har det flere gange været nødvendigt at omskole midtbanespillere for at udfylde skadehullerne, hvor det også har været udslagsgivende for den offensive del af spillet. De negative tal er nemlig, at FC Fredericia efter 22 kampe var syv mål fra at indfri Wyscouts forventninger i Expected Goals.

Du kan via nedenstående grafik danne dig et overblik over, hvordan FC Fredericias sæson indtil videre har været – både ud fra forventningerne samt de faktiske tal: