FC Fredericia vil nu øge satsningen på talentarbejdet.

FC Ungdom, som driver klubbens ungdomshold fra U13-til U19-årgangene, bliver en del af FC Fredericias professionelle organisation.

–          Til sommer ansættes Stephan Nyrup som talentchef på fuld tid for at sætte det i gang. Målet er at opnå én eller halvanden stjerne i Dansk Boldspil Unions talentsystem, siger Stig Pedersen, Direktør i FC Fredericia

Med den øgede satsning vil FC Fredericias professionelle afdeling også sende væsentlig flere midler til talentarbejdet, og beløbet øges gradvist frem til sommeren 2022.

FC Ungdom består af fire samarbejdsklubber, Bredstrup Pjedsted Idrætsforening, Taulov-Skærbæk, Fredericia KFUM og Fredericia fF. Ude i klubberne vil ændringen være mærkbar. For en del af DBU’s talentkrav er, at klubberne skal være med til at sikre en børneudviklingsstruktur i U10 til U12-rækkerne.

–          Vi får mulighed for at komme mere ud i samarbejdsklubberne og hjælpe med at uddanne og udvikle trænerne. Vi har ikke tidligere haft mulighed for at være så meget ude i klubberne. Breddeholdene skal følges tættere med eliteholdene, og vi tror også, at vi på den måde kan få flere til at blive ved med at spille fodbold, siger Henrik Outzen, sportslig leder i FCU.

Den sportslige leder i FCU tilføjer at samarbejdet mellem de fire klubber i FC Ungdom aldrig har været bedre end i dag. For eksempel er der et tæt samarbejde i klubbernes U13-årgange, hvor spillere fra alle fire klubber danner tre fælles hold.

Udover ansættelsen af talentchefen, skal der ansættes en børneudviklingstræner med fokus på U10 til U12 og en ungdomsudviklingstræner, som har fokus på u13 til u15 – dette er i overensstemmelse med DBU’s talentsystem.
FC Ungdom har allerede lagt den første billet ind på DBU-stjernerne 1. marts og i forår 2022 kommer den endelig afgørelse fra DBU om FC Fredericias placering i licenssystemet.

Spørgsmål omkring det nye sportslige setup, kan henvendes til;

Henrik Outzen, sportslig leder – 24 20 23 95

Stephan Nyrup, talentchef – 20 23 05 42

Foto: FC Ungdom Facebook