FC Fredericia var onsdag d. 21 august på besøg i Viborg, hvor vi skulle spille mod Viborg FF i 5. runde af NordicBet Ligaen.

FC Fredericia var inden kampen inde i en lille stime med fire sejre i træk, en i Sydbank Pokalen og tre i NordicBet Ligaen.

Jonas Dal havde givet genvalg til 10 af spillerne i startopstillingen i forhold til Vejle kampen. Det var kun Jacob Buus som gik ind i startopstillingen på bekostning af Henry Onuorah.
Det betød at FC Fredericia startede kampen med Alexander Nybo på mål. Foran ham stod Erik Nissen og Christian Ege i midterforsvaret med Jacob Buus og Nicolaj Ritter på de to backs.
På den centrale midtbane fandt vi igen Andreas Oggesen og Mathias Gertsen og lige foran dem lå Kristian Kirkegaard.
Helt i front havde vi igen Steven Enna og med Agon Mucolli og Anders Holvad på de to kanter.

FC Fredericia var uden de to skadede spillere, Sonni Nattestad og Dennis Høegh.
Viborg FF startede med to tidligere FC Fredericia spillere i startopstillingen, Christian Sørensen og Mikkel Knudsen.

Der var ikke spillet meget mere end 1 minut før FC Fredericia fik en kæmpe chance, da Steven Enna først erobrede bolden og derefter afdriblede målmanden, men han måtte se sit forsøg blive reddet af Viborgs forsvarspiller, som headede bolden til hjørnespark.

Kampen startede i et utrolig højt tempo og med et højt teknisk niveau. Begge hold gav massere af smagsprøver på godt spil.

Efter det første kvarter af kampen var det stadig Stevens chance som har været den største. FC Fredericia havde haft optræk til nogle rigtig fine muligheder, men det blev aldrig helt farligt.

Efter 21 minutters spil fik Viborg deres første mulighed. Viborg havde frispark på kanten af feltet, som de slog ind i FC Fredericias målfelt. En af Viborg spillerne kom først på bolden og lagde den ned til en anden Viborg spiller, men Alexander Nybo kom flot ud og reddede bolden. Efterfølgende blev der dog dømt for hånd på hos Viborg spilleren.

Efter 27 minutters spil måtte Mathias Gertsen modtage behandling efter en tackling over anklen, men heldigvis kom han på benene igen.

Efter 28 minutters spil kom kampens første advarsel. Emil Scheel modtog et gult kort for at skyde bolden væk efter at dommeren havde fløjtet.

I forhold til det første kvarter af kampen, så sad Viborg på meget af spillet det efterfølgende kvarter og de fik også en stor chance efter 30 minutters spil, hvor Mikkel Agger fik en fri afslutning på kanten af feltet, men skuddet sad lige på Alexander Nybo.
Minuttet efter fik Viborg endnu en stor mulighed, da de fik frispark på kanten af feltet som Emil Scheel fik muligheden for at omsætte til mål, men bolden blev sparket et godt stykke over mål.

Efter 37 minutters spil kom kampens første mål og det var til FC Fredericia. FC Fredericia erobrede bolden på midten af banen og bolden blev sendt ud på kanten til Kristian Kirkegaard som vandt nogle meter med bolden for derefter at aflevere den til Agon Mucolli.
Agon tog en dribling og et træk og sendte derefter bolden ind bag Viborgs målmand. Et rigtig flot langskuds mål.

Minuttet efter var FC Fredericia igen på færde, da de fik en rigtig god omstilling hvor de var i overtal. Desværre kom der en Viborg man til i sidste øjeblik og fik blokeret bolden til hjørnespark.
Hjørnesparket blev dog aldrig farligt.

Den resterende del af første halvleg forløb uden de større chancer og derfor var stilling ved pause 0-1 til FC Fredericia på et mål af Agon Mucolli.
FC Fredericia spillede en fin første halvleg, hvor de sad på det meste af spillet imod Viborg FF.

Viborg foretog en udskiftning i pausen, ud gik Boxall og ind kom Sivebæk. Viborg gik samtidig over i en 4-4-2 fra 5-3-2.

Straks fra starten af anden halvleg var det tydeligt at se, at Viborg gerne ville længere frem på banen med deres systemskifte. De pressede højt og stod højere på banen.

Efter 52 minutters spil fik Viborg deres største chance i kampen. Sivebæk brød igennem på kanten og fik sendt bolden fladt indover, hvor en af Viborg spillerne kom først på bolden og fik sparket på mål, men Alexander Nybo fik reddet bolden med en fodparade.
I samme sekvens måtte Anders Holvad modtaget behandling efter en hård tackling fra en Viborg spiller, men heldigvis kom han på benene igen.

Efter 58 minutters spil modtog FC Fredericia deres anden advarsel, da Andreas Oggesen rev en Viborg spiller ned i en omstilling.

Viborg foretog sin anden udskiftning efter 65 minutters spil. Deres nye ukendte angriber, Jatta, kom på banen i stedet for Emil Scheel.

De første 20 minutter anden halvleg er forløbet med en del mere Viborg spil i forhold til første halvleg. Det var ligeså Viborg som havde de største muligheder i begyndelsen af anden halvleg.
Viborg kom stille og roligt tættere på FC Fredericia mål med mange farlige indlæg efter deres store spillere, som størrelse overmatchede de fleste FC Fredericia spillere.

Efter 72 minutters spil foretog FC Fredericia sin første udskiftning. Ind på banen kom Martin Mikkelsen til comeback i FC Fredericia trøjen.
Fra banen gik Anders Holvad.

Efter 74 minutters spil fik Viborg igen en stor chance for at udligne til 1-1. Grønning fik en skudmulighed inde i feltet, men han ramte bolden skævt og den gik forbi Nybos mål.

Efter 76 minutters spil mener Viborg FF at de blev snydt for et straffespark og deres træner brokkede sig højlydt, som resulterede i et rødt kort.
Der var på dette tidspunkt af kampen begyndt at komme en intens stemning.

Efter 79 minutters spil foretog FC Fredericia endnu en udskiftning. På banen kom Mathias Nygaard i stedet for Agon Mucolli.

Efter 81 minutter foretog Viborg sin sidste udskiftning. Ud gik Mikkel Agger og ind kom Casper Ganbrup.

Efter 83 minutter kom udligningen fra Viborg.
Et frispark ude ved sidelinjen blev sparket ind i feltet, hvor JacobBonde kom først på bolden og fik headed den ind ved stolpen til stillingen 1-1.
Man begyndte at få deja vu til sidste gang at FC Fredericia var i Viborg, hvor også FC Fredericia førte med 0-1 langt inde kampen, hvor Viborg først udlignede i det 82 minut og senere kom på 2-1.

Viborg begyndte på dette tidspunkt i kampen at sætte et højt tryk på FC Fredericia. Viborg kom frem til mange hjørnespark og udfordrede hele tiden FC Fredericia i luften.

Efter 87 minutter foretog FC Fredericia sin sidste udskiftning. Ud gik Kristian Kirkegaard og ind kom Henry Onuorah.

Efter 90 minutter fik Viborg igen et frispark på kanten af feltet.Bolden blev sendt ind i feltet og Viborg fik headed bolden i mål til stilling 2-1.
Historien gentager sig desværre fra sidst vi var i Viborg, hvor kampen havde fuldstændig det samme kampforløb.

Men så, FC Fredericia fik frispark oppe på Viborgs halvdel.
Frisparket blev sat hurtigt igang fra Andreas Oggsen til Mathias Gertsen i dybden. Gertsen sendte bolden indover, hvor den først blev rettet af og målmanden ikke fik clearet bolden og så dukkede Uzo op og gjorde det til slutresultatet 2-2.

Kampens tilskuertal: 2.645, hvoraf små 100 tilskuere kom fra Fredericia.