Søndag klokken 14 var det igen blevet tid til fodbold i NordicBet Ligaen, da rækkens nummer 10, Hvidovre IF, var en tur forbi FC Fredericia, som før kampen indtog en tredjeplads.

Til kampen var Alexander Nybo tilbage i målet efter Andreas Raahauge havde passet tjansen i pokalkampen. I forsvaret var Jacob Buus, Erik Nissen, Christian Ege og Nicolaj Ritter. På den centrale midtbane lå Mathias Gertsen og Andreas Oggesen, men Anders Holvad og Agon Mucolli udgjorde kanterne. Helt fremme var Steven Enna igen blevet klar, og lige bag ham lå Kristian Kirkegaard.

Indledningen på kampen viste dog ikke, at der i tabellen var forskel på de to hold. Hvidovre IF lykkedes med langt mere af deres spil, end FC Fredericia gjorde.

Ni minutter inde i kampen kom FC Fredericia frem til den førstes store chance. Kristian Kirkegaard blev sendt i dybden og spillede den ind over. Den blev klaret i første omgang, men havnede hos Andreas Oggesen på kanten af feltet, som hamrede bolden lige over mål.

Bare fem minutter senere brillerede Agon Mucolli så. Hvidovre IF smed bolden væk, og så satte FC Fredericia ellers gang i en omstilling. Agon Mucolli fik bolden omkring midten, og satte fart ned mod Hvidovre-mål. Fra en spids vinkel fra venstre side, kanonerede han bolden op i fjerneste målhjørne.

10 minutter senere var nummer 98 så igen på spil. Denne gang opsnappede han selv bolden på Hvidovres banehalvdel, og løb på tværs af feltet med bolden. Hele aktionen endte med, at kantspilleren sparkede bolden i sidenettet.

Efter 29 minutters spil blev FC Fredericia så tildelt et straffespark. Jacob Buus sendte et indlæg i feltet, og en Hvidovre IF-spiller tog armen til hjælp, så dommeren pegede på straffesparkspletten. Frem trådte Anders Holvad, og han svigtede ikke. En sikker bold midt i målet, gjorde det til 2-0.

Kampen fortsatte egentligt med at bølge frem og tilbage, men gæsterne formåede ikke at blive farlige. FC Fredericia tilspillede sig heller ikke de helt store chancer, men var dog stadig det farligste hold.

Efter 36 minutters spil måtte Andreas Nybo dog diske op med en formidabel redning. Et indlæg fra højre blev headet retur, men Alexander Nybo fik med en flot refleks viftet den ud til hjørne. Alt det besvær var dog til ingen verdens nytte, da Stefan Nygaard scorede efter det hjørnespark.

Herudover var det ikke de helt åbne chancer, som de to hold kom til. FC Fredericia fik bedre styr på spillet, som halvlegen skred frem. Hvidovre IF lukrerede mest på omstillinger, hvilket Christian Ege og Erik Nissen havde nogenlunde styr på. Derfor kunne FC Fredericia gå til pause med en føring på 2-1.

Fire minutter inde i anden halvleg, havde FC Fredericia bolden i Hvidovre-nettet. Det var Mathias Gertsen, som direkte på hjørnespark skruede bolden i mål. Dommeren havde dog dømt frispark til Hvidovre IF før bolden gik i mål.

FC Fredericia fortsatte den gode start på halvlegen, og havde efter seks minutter allerede tilkæmpet sig tre hjørnespark. Ingen af dem førte dog til mål.

Det kom der i stedet i den anden ende. Hvidovre IF brød igennem i venstre side, og svævede en bold om til bagstolpen. Her kom Lirim Qamili højest og headede bolden i mål.

På trods af udligningen var det stadig FC Fredericia, som pressede mest på. Uret havde netop rundet en time, Mathias Gertsen sendte et hjørnespark afsted. Den ramte ind i en stor klump af folk ved forreste stolpe, og anfører Christian Ege fik mast bolden i mål.

Med 24 minutter igen foretog FC Fredericia to udskiftninger. Af banen gik Steven Enna og Kristian Kirkegaard til fordel for Mathias Nygaard og Martin Mikkelsen.

Selvom Hvidovre IF var holdet, som skulle jage et mål, var det FC Fredericia, som spillede let rundt, som det er set så ofte før i denne sæson.

Med 13 minutter igen tryllede magikeren Mucolli igen. Først driblede han elegant mellem to forsvarspillere, før han satte yderligere to af i feltet. Desværre for ham sad hans afslutning lige på Hvidovre IF-målmanden.

FC Fredericia var gang på gang tæt på at komme igennem, og især Agon Mucolli spillede fremragende på venstrekanten og kunne sagtens have lavet mere end sit ene mål, mens også Anders Holvad havde en stor mulighed fem minutter før tid.

Tre minutter før tid blev kampens spiller, Agon Mucolli, skiftet ud til fordel for Lukas Enevoldsen. Kantspilleren blev fuldt fortjent klappet af banen.

Hvidovre IF pressede på til det sidste, og FC Fredericia forsvarede alt hvad de havde lært. Det betød blandt andet, at Jacob Buus blev noteret for en advarsel i overtiden. Det samme gjorde Christian Ege få minutter senere.

FC Fredericia formåede dog at holde stand, og dermed kunne FC Fredericia tager de tre point hjemme på Monjasa Park, og dermed indtage førstepladsen forud for kampen mod Kolding IF på torsdag den 3. oktober.