Det var i bogstavelig forstand en hæsblæsende affære, da FC Fredericia slog dørene op for ligaens nummer tre, Esbjerg fB. Det var også startskuddet på slutspillet, som kommer til at byde på en masse nervepirrende opgør. FC Fredericia kan nemlig stadig have en stor indflydelse på oprykningskampen, selvom de ikke er kandidaterne til at spille i landets bedste række i kommende sæson. Dette blev dog ikke tilfældet mandag eftermiddag, da udeholdet fra Esbjerg vandt kampen 3.1

Kampen startede med et højt niveau fra begge mandskaber, der havde sluppet håndbremsen og var klar til at angribe hinanden. Der var også anledning til en kæmpe mulighed til Christian Ege efter en standardsituation sparket af Alexander Jensen. Det var et frispark, der kom efter en god individuel aktion af Kristian Kirkegaard, der fik vist nogle fine offensive takter i de indledende minutter.

Esbjerg svarede hurtigt tilbage med et godt langskud, som blev afværget af Fredericia-keeperen, som i sidste uge fik spilletid for det islandske u21-hold under EM-slutrunden. Han var også igen i fokus, da han kom fint ud efter en hjørnesparksmulighed til udeholdet. Dog kunne Elias Ólafsson ikke gøre noget efter 13 minutter, da Esbjerg udnyttede en fejlaflevering fra hjemmeholdets midtbane og gjorde det til 1-0. Der kom et stærkt modsvar fra de rødklædte efter 26 minutter, hvor Leonel Montano fik udlignet, og dermed fik han scoret sin første mål for FC Fredericia i 1.division-regi.

Begge hold havde flere gode muligheder resten af 1.halvleg, men keeperne fra de respektive mandskaber var klar på stregen og foretog væsentlige redninger. Mandskaberne bød hinanden op til dans, hvor der ikke blev sparet på krudtet på den offensive del af spillet.

2. halvleg startede ud med samme kampbillede, hvor især udeholdet satte sig på opgøret og kreerede de farligste chancer. Det gav også pote i det 57.minut, da udeholdet satte et godt angreb sammen, og det resulterede i en scoring. Fredericianerne skulle finde rytmen igen, hvor Raphael Oneydika til 2.halvleg var skubbet længere frem på banen. Han kom også frem til en stor chance, som blev afværget på stregen af Esbjergs forsvar. Esbjerg-mandskabet fik blod på tanken efter 2-1 scoringen og fik efter en standardsituation gjort det til 3-1 til trods for en tvivlsom kendelse fra dommertrioen.

Hjemmeholdet prøvede at svare tilbage, men der manglede et godt slutprodukt i forhold til den forrige halvleg. Både Samson Iyede og Christian Tue kom frem til skudmuligheder, men det blev aldrig helt farligt for udeholdets målmand. Slutfasen af kampen bestod også af manglende effektivitet fra FC Fredericia, og intet tydede på en reducering. Opgøret endte derfor 3-1 til oprykningskandidaterne fra Esbjerg.

FC Fredericia skal i aktion i næste weekend mod Viborg FF, og her kan drengene fra fæstningsbyen revanchere sig og hente slutspillets første point.

Mål:
Joni Kauko (Esbjerg) til 1-0
Leonel Montano (FC Fredericia) til 1-1
Jakob Ankersen (Esbjerg) til 2-1
Yury Yakovenko (Esbjerg) til 3-1