Pausen for FC Fredericia blev ikke helt så lang, som spillerne havde troet. Egentligt skulle der være 17 dages pause siden sejren i Kolding, men allerede fredag aften stod den på kamp i Sydbank Pokalen mod Superliga-holdet Silkeborg IF.

Til kampen havde Jonas Dal valgt Andreas Raahauge i målet. Foran ham spillede Uzo, Lukas Enevoldsen, Erik Nissen og Nicolaj Ritter. På den centrale midtbane lå Mathias Gertsen og Christian Ege, mens kanterne blev besat af Agon Mucolli og Matin Mikkelsen. Helt fremme lå Anders Holvad og Kristian side om side.

Kampens indledning var meget lige. Begge hold spillede bolden lidt rundt, men de helt store chancer blev det ikke til i starten af kampen.

Efter syv minutters spil kom FC Fredericia for første gang frem til en chance. Martin Mikkelsen spillede Uzo, som kom i et godt overlap på højrekanten. Backens indlæg så ud til at sidde lige i handskerne på Silkeborgs målmand, Oscar Hedvall. Han tabte dog bolden, og Anders Holvad var hurtig over bolden og gjorde det til 1-0.

Bare seks minutter senere, var FC Fredericia tæt på at fordoble føringen. Anders Holvad spillede flot Kristian Kirkegaard frit igennem. Denne gang viste Silkeborg-målmanden sig dog for stærk, og han reddede sikkert bolden.

I det 24. minut var Anders Holvad igen farlig. Det hele startede, med hvad der lignede en dårlig aflevering fra Andreas Raahauge, som Lukas Enevoldsen kun lig præcist fik losset væk. Det viste sig dog at blive en god bold ned bag Silkeborg-forsvaret, som altså ikke kunne fange Anders Holvad, der fordoblede færingen til 2-0.

FC Fredericia var rimelig meget i kontrol over kampen. Gæsterne kom ikke frem til de helt store chancer. Omvendt var FC Fredericia hele tiden farlige med lange bolde i dybden, som tydeligvis ikke behagede Silkeborg-forsvaret.

Gæsterne kom dog bedre og beder med, og da kampen rundede en halv time, fik Silkeborg-spillerne stadig mere mod på spillet frem i banen.

Fem minutter før pause var Agon Mucolli tæt på. FC Fredericia spillede sig flot frem i banen, og Anders Holvad fandt Agon Mucolli i venstre side af feltet. Han tog bolden forbi en forsvarsspiller og afsluttede i det korte hjørne. Silkeborg-målmanden fik dog en stærk hånd på og klarede bolden.

Minuttet efter var det dog Silkeborg IF, som fik scoret. Der var ikke meget at gøre ved målet, da midtbanespilleren Filip Lesniak flugtede fra kanten af feltet helt op i hjørnet.

Dermed gik FC Fredericia til pause med en fortjent føring på 2-1 efter en meget våd halvleg, hvor hjemmeholdet havde været spildominerende i det meste af halvlegen.

Til starten af anden halvleg havde Jonas Dal valgt at foretage en udskiftning. Martin Mikkelsen blev skiftede ud, mens Nicolaj Kirk kom ind og erstattede ham.

Starten af anden halvleg var også meget lige. Både FC Fredericia og Silkeborg IF prøvede at skabe chancer, men skarpheden hos begge hold manglede.

10 minutter inde i halvlegen kom Silkeborg med det første fine forsøg. Et opspil i højresiden endte med en afslutning fra Jeppe Okkels, men Andreas Raahauge greb sikkert ind.

Gæsterne var generelt det hold, som lykkedes med mest i anden halvleg. FC Fredericia smed flere dumme bolde væk, som Silkeborg IF dog ikke var gode nok til at drage fordel af.

Efter en times spil modtog Agon Mucolli en advarsel for en tackling midt på banen. Det frispark kom hurtigt op i FC Fredericia-feltet, hvor Jeppe Okkels afsluttede hårdt og fladt. Andreas Raahauge klarede i første omgang, men bolden landede for fødderne af Ronnie Schwartz, som sparkede udligningen i kassen.

Bare fem minutter senere var gæsterne endnu en gang tæt på. Bolden kom lidt tilfældigt afsted fra en Silkeborg-spiller, og bolden ramte stolpen. Heldigvis hoppede den ud til en FC Fredericia-spiller, som sparkede bolden væk.

Med 10 minutter igen af kampen blev den amerikanske spydspids Steven Enna sendt på banen. Han afløste Mathias Gertsen.

Den indskiftning gav næsten pote med det samme, da Kristian Kirkegaard fandt angriberen inde foran, som hårdt presset fik sendt en afslutning afsted. Den var dog nem at redde for Silkeborg-målmanden.

Med fem minutter igen var Steven Enna igen tæt på. En lang bold fra Andreas Raahauge sendte Kristian Kirkegaard afsted. Han fandt angriberen inde foran mål. En stærk fodparade fra Silkeborg-målmanden sendte dog bolden ud til hjørnespark.

Hjørnesparket blev afværget, men kun ud til et nyt hjørnespark. Det skete hele seks gange, før Oscar Hedvall i Silkeborg-målet fik sendt bolden væk.

FC Fredericia pressede på til det sidste, og det lykkedes til sidst, at få den ind. Efter et par mislykkedes indlæg, havnede bolden på kanten af feltet, hvor Nicolaj Ritter bragede bolden i kassen til 3-2.

Alle på Monjasa Park troede, at backens mål sikrede FC Fredericia en plads i kvartfinalen, men sådan skulle det ikke være. På den sidste berøring i ordinær spilletid headede Silkeborgs Andreas Heimer et hjørnespark i mål til 3-3.

Dermed måtte de to hold ud i yderligere en halv times fodbold. FC Fredericia startede den forlænget spilletid bedst, hvor der flere gang var optræk til fine chancer.

Det var dog Silkeborg IF, som bragte sig foran med 4-3. Lidt ud af ingenting havnede bolden inde foran mål til Ronnie Schwartz, som flot vippede bolden over Andreas Raahauge og bragte gæsterne foran efter 13 minutters spil i den forlænget spilletid.

Lige inden pausen modtog Nikolaj Kirk en advarsel. I samme ombæring foretog FC Fredericia sin tredje udskifning. Ud gik Agon Mucolli til fordel for Dennis Høegh, som altså fik sine første minutter i lang tid.

I pausen af den forlængede spilletid foretog FC Fredericia den ekstra udskiftning, som holdende fik i den forlængede spilletid. Af banen gik anføreren Christian Ege, og på banen kom Jacob Buus.

Det sidste kvarter handlede udelukkende om at få scoret for FC Fredericia. Derfor satsede holdet ved hver lejlighed.

De helt åbne målchancer lod dog vente på sig for FC Fredericia. Det var tydeligt, at de fleste spillere var trætte, og det førte til en del fejl.

Med halvandet minut igen var FC Fredericia tæt på at score. Andreas Raahauge var gået med frem på et frispark. Bolden havnede hos målmanden, som sendte en afslutning afsted. Den havnede hos en FC Fredericia-spiller, som sendte den lige over målet.

Det blev faktisk til en chance mere for FC Fredericia. Jacob Buus sendte et højt indlæg ind i feltet, som Steven Enna kom højest på. Oscar Hedvall havde lidt problemer med bolden, men holdt den ude af målet. FC Fredericia-spillerne appellerede for mål, men dommeren vinkede afvisende.

Kort efter fløjtede dommeren så kampen af, og FC Fredericia måtte sande, at ottendedelsfinalen blev endestationen i årets Sydbank Pokalen.