Søndag klokken 14 var FC Fredericia endnu en gang tilbage på Monjasa Park, for at tage imod Nykøbing FC. Det var et FC Fredericia, som vendte tilbage som NordicBet Ligaens førerhold.

Til kampen om de tre point havde træner Jonas Dal valgt Alexander Nybo på mål, og et forsvar bestående af Jacob Buus, Erik Nissen, Mathias ”Malte” Johannsen og Nicolaj Ritter. De to centrale midtbanepladser blev besat af Andreas Oggesen og Christian Ege, mens Agon Mucolli og Kristian Kirkegaard besatte kanterne. Helt i front var det endnu en gang blevet plads til Steven Enna, som havde Mathias Gertsen liggende lige bag sig.

Allerede efter fem minutter var gæsterne tæt på at gøre det til 0-1. På et frispark lidt udenfor feltet, var der bud efter det nærmeste hjørne, men bolden gik lige netop forbi målet.

Fire minutter senere var det så i den anden ende, at det brændte på. En lang bold frem i banden landede hos Steven Enna, der afsluttede fladt fra kanten af feltet. Bolden sneg sig dog lige netop forbi stolpen.

Efter 13 minutters spil var det så endnu tættere på for Nykøbing. En bold på tværs i feltet blev samlet op bagerst. En afslutning blev sendt afsted og ramte Jacob Buus. Alexander Nybo, som allerede havde smidt sig, formåede at vende rundt på ryggen og få en fod på.

Gæsternes pres fortsatte med flere muligheder, hvor det godt kunne have gået galt for FC Fredericia. Ikke længe efter kom der dog en stor chance i den anden ende.

Efter en halv times spil vandt Mathias Gertsen og Agon Mucolli bolden højt på Nykøbings banehalvdel. Sidstnævnte tog bolden, driblede ind i feltet og blev nedlagt. Dommeren pegede på pletten, og Mucolii tog selv fat i bolden. Han satte den fladt til målmandens venstre side, men desværre hoppede målmanden samme vej, og reddede straffesparket. Kampen var dermed stadig helt lige.

Få minutter senere var den så gal i den anden ende her var det gæsternes Mathias Gehrt, som dukkede op efter et hjørnespark, og bragte gæsterne foran.

Efter 38 minutters spil forsøgte Mathias Gertsen sig med kampens flotteste afslutning. Et fladt indlæg fra Jacob Buus blev rettet af, og røg højt op i luften. Herefter forsøgte Mathias Gertsen sig med et saksespark, som dog blev reddet af målmanden.

Mere skete der ikke i første halvleg, og derfor gik gæsterne til pause med en 1-0-føring.

Fire minutter. Det var alt hvad FC Fredericia skulle bruge af anden halvleg, før der var bragt balance i tingene. Alexander Nybo sendte Jacob Buus afsted på højrekanten. Han fandt Mathias Gertsen, som spillede den videre til Agon Mucolli, som tog den med ind i feltet. Han lagde den af til selvsamme Gertsen, som lagde den fladt ind i Nykøbing-målet.

Efter 58 minutters spil var det Anders Oggesen, som var tæt på. Han samlede en clearing op på kanten af feltet, og holdt flot sin afslutning nede. Nykøbing-målmanden var dog stærk, og reddede bolden helt nede ved den ene stolpe.

Fem minutter senere var gæsterne ligeved at bringe sig foran igen. Målscoreren fra første halvleg, Mathias Gehrt, blev spillet i dybden, og var alene med Alexander Nybo. Han afsluttede fra en halvspids vinkel, og bolden trillede lige forbi mål.

Kort efter skulle der så have været scoret i den anden ende. Et frispark blev sendt i feltet, og her kom Christian Ege til en helt fri chance foran mål, man han sparkede den lige over mål.

Med 22 minutter tilbage af kampen var det så tid til FC Fredericias første udskiftning. Fra banen gik Agon Mucolli, og han blev erstattet af Martin Mikkelsen, som fik sin første kamp på Monjasa Park siden 2014.

Med et kvarter igen bragte FC Fredericia sig foran i kampen. Et hjørnespark fra venstre blev sendt ind til bagerste stolpe, Erik Nissen kom øverst, og sendte kuglen mod mål. Målmanden viftede bolden væk, men bolden havde allerede været over stregen. 2-1 til FC Fredericia.

Til de sidste 13 minutter af kampen, skulle der nye kræfter ind i FC Fredericia-forsvaret. Derfor blev Jacob Buus pillet ud til fordel for Uzo.

FC Fredericia var ikke færdige med forstærke forsvaret. Mathias Nygaard kom på banen i de sidste syv minutter til fordel for den ene af dagens målscorere Mathias Gertsen. Han blev kort efter annonceret som kampens spiller.

Det holdt dog ikke hele vejen for FC Fredericia. Med tre minutter igen blev Nykøbing-anføreren Lars Pelidrup spillet i dybden. Alexander Nybo klarede i første omgang, men Magnus Warming var over reposten og udlignede for gæsterne.

Et minut før tid, viste Mathias Nygaard, at han ikke kun var sat på banen for sine defensive færdigheder. Han driblede gennem feltet og blev nedlagt. Dommeren pegede på pletten og fløjtede. Frem trådte Steven Enna, men endnu en gang var Nykøbing-målmanden for stærk. En flot redning, som sikrede gæsterne et point.

For selv med fire minutter lagt til, lykkedes det ikke nogle af holdende at score, og derfor forlod begge hold Monjasa Park med et point hver.