Dagens træningskamp stod mellem holdene fra trekantområdet, FC Fredericia og Kolding IF, som hver især har forskellige ambitioner i 1.divisonen. FC Fredericia skal forsøge at holde sig i top-6, der giver adgang til oprykningsspillet, mens Kolding-mandskabet kæmper for overlevelse i rækken. Klasseforskellen mellem holdene var nem at få øje på, da FC Fredericia sejrede med 4-1. De nye spillere, Samson Iyede og Leonel Montano, kom begge på måltavlen, hvor de til opgøret fik 45 minutter hver. De resterende to mål stod Mathias Gertsen og en storspillende Christian Tue for, som begge har været to iøjnefaldende profiler i opstarten.

Kampen startede med et brag, da Leonel fremskaffede sig et frispark fra en rigtig god position. Her var Christian Tue klar til at banke den ind, som han også gjorde det for to uger siden mod Middelfart. Derefter efterlod fredericianerne initiativet til hjemmeholdet, dog kom de aldrig frem til den store mulighed i første halvleg. Kendetegnene for FC Fredericia i opstarten har været, at mandskabet har haft en god defensiv struktur, mens offensiven har været sprudlende. Det kom især til udtryk lige før pausefløjtet, hvor der blev udført et rigtigt flot opspil mellem Oliver Sørensen, Alexander Jensen og Leonel Montano, hvilket resulterede i et flot mål.

De unge kræfter gjorde sig positivt bemærket gennem hele opgøret, hvor der var plads til en masse flotte kombinationer og ikke mindst flotte detaljer, som understregede, at truppen spiller med stor selvtillid i øjeblikket. Til trods for de mange ændringer i 2.halvleg, så fortsatte udeholdet de gode takter. Gertsen forsøgte sig i det 57.minut med et godt skud fra distancen, og her havde Kolding-målmanden ikke nogen jordisk chance for at redde drønet fra midtbaneprofilen. Hjemmeholdet forsøgte at svare igen, men det blev stadig ufarligt for Fredericia-defensiven, som havde en stærk organisation og kommunikation i hele kampen. Tre mål var ikke nok for udeholdet, da Samson kom på måltavlen efter et flot oplæg af Tue.

Der skulle fire mål til, før nedrykningstruet Kolding vågnede op. I 75.minut fik de sammensat et godt angreb, hvilket resulterede i en reducering. Det skulle også vise sig at være opgørets sidste mål, da slutfasen var præget af mange personlige fejl og afslutninger uden et godt slutprodukt.

Opgøret viste, at FC Fredericia står stærkt til forårssæson, hvor topholdet fra Viborg venter i første kamp. FC Fredericia har gjort rent bord i opstarten, da det er blevet til fire sejre i fire kampe. Her har de nye spillere også gjort en god figur, hvilket har øget forventningerne til disse indkøb til foråret. Alt i alt tegner det sig godt, når det går løs næste fredag klokken 19 mod viborgenserne.

Målscorere:

Tue (´2), Leo (´44), Gertsen (´57) Samson (´63)

Startopstilling

Målmand: Elias Rafn Olafsson

Forsvar: Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Tobias Anker – Nicolaj Ritter

Midtbane: Raphael Onyedika – Andreas Oggesen – Alexander Jensen – Christian Tue Jensen  – Kristian Kirkegaard

Angreb: Leonel Montano

Bænken: Mathias Geertsen (Erik Nissen ’45), Alexander Nybo, Mikkel Basse (´67 Nicolaj Ritter), Christian Ege Nielsen (´45 Tobias Anker), Samson Iyede (´45 Leonel Montano), Oliver Sørensen (Oggesen ´26)