I sommeren 2018 skiftede Mathias Gertsen fra Kjellerup IF til FC Fredericia. I den første sæson var det primært som reservespiller, at midtbanespilleren gjorde sig.

I denne sæson, hvor FC Fredericia spiller med helt i toppen af Nordicbet Ligaen, er det dog blevet til en noget større rolle på holdet for Mathias Gertsen.

Det er nemlig blevet til spilletid, ofte fra start, i 25 af de 27 kampe, som FC Fredericia har spillet i Nordicbet Ligaen i denne sæson. Her er det blevet til fem mål og seks oplæg.

Kontrakten med FC Fredericia stod egentligt til at udløbe efter denne sæson, men det faktum ændrer sig nu. Mathias Gertsen har nemlig sat sin underskrift på en ny kontrakt, som holder ham på Monjasa Park til sommeren 2021.

”Det er en kæmp kontrast i forhold til den første sæson, og det var også en af årsagerne til, at jeg vil være her i hvert fald et år mere. Da jeg ikke spillede i første sæson, har jeg det som om, at jeg kun har været her i et år.”

Det bliver altså til et år mere i FC Fredericia for Mathias Gertsen, og midtbanespilleren er glad for fortsat at være i klubben, hvor han har det godt.

”Jeg synes, at jeg har det godt i klubben. Så synes jeg også, at hvis vi kan holde nogenlunde sammen på den trup, som vi har nu, så har vi et rigtig godt hold, og vi spiller på den måde, som jeg også synes, at vi skal spille på. Så det har også spillet en stor rolle.”

Mathias Gertsen er i gang med sin anden sæson i FC Fredericia, og i alt spillet 39 kampe for klubben. Langt de fleste af dem er altså kommet i denne sæson, hvilket skyldes den udvikling, som midtbanespilleren har gennemgået i sin tid i klubben.

”Mathias kom til klubben, og skulle lige bruge et år til at vænne sig til at spille i FC Fredericia. I denne sæson har han bidt sig fast på holdet, og gjort det fint.”, siger direktør Stig Pedersen.

Mathias Gertsen kommer nu til at have Monjasa Park som hjemmebane i minimum et år mere. Stig Pedersen tror på, at midtbanespilleren kan udvikle sig yderligere.

”Vi tror på, at Mathias kan udvikle sig endnu mere i klubben. Han har udviklet sig meget i den tid, han har været her, og er blevet en nøglespiller. Vi forventer, at hans udvikling vil fortsætte her i klubben.”