Da Mathias Johannsen kom til FC Fredericia i 2018, var det på en kontrakt, som løb i to år. Den kontrakt stod til at udløbe ved slutningen af denne sæson.

Sådan kommer det dog ikke til at blive. Den venstrebenede forsvarsspiller har nemlig sat sin underskrift på en ny kontrakt, som holder ham på Monjasa Park i den næste sæson.

”Jeg har det rigtig godt i klubben. VI spiller en god form for fodbold, og jeg føler, at jeg har fået en fin rolle i truppen. Jeg har spillet meget her efter corona-pausen, og jeg synes, at jeg er kommet ind i et godt flow. Jeg har forbedret mig meget under Jonas. Derfor var det helt naturligt for mig at forlænge min kontrakt her.”

I denne sæson er det blevet til 14 kampe for Mathias Johannsen, som primært gør sig i midterforsvaret, men som også kan spillet på venstre back.

Årsagen til at det ikke er blevet til endnu flere kampe, skal findes i en skade, som holdt ham ude det meste af foråret. Han er dog kommet stærkt tilbage, og er igen blevet en vigtig mand for Jonas Dal. Derfor er cheftræneren også glad for at holde på forsvarsspilleren en sæson mere.

”Vi har set hinanden an i et stykke tid. Mathias er gået fra at være en spiller, som kom ind, fordi vi manglede både en midterforsvar og venstre back til at være en stamspiller, når han er frisk.”

I sine to år i klubben har Mathias Johansen udviklet sig meget. Det er især spillet med bolden, som cheftræneren har fokus på, når det kommer til forsvarsspillerens udvikling.

”Han er god defensivt, og er blevet bedre med bolden. Vi har fået større ambitioner med bolden, netop fordi han har løftet sit niveau. Når han er klar, har han været en profil i midterforsvaret i Nordicbet Ligaen.”

Manden med den nye kontrakt kan nikke genkendende til de ord, som hans træner sætter på den udvikling, som han har gennemgået de seneste to år.

Spørger man Mathias Johannsen, er det dog ikke kun hans spil på banen, som han nævner, når snakken falder på, hvad der er sket de seneste to år.

”Jeg har selv udviklet mig meget i den tid, som jeg har været i klubben. Samtidig har det har været et rigtig godt år her i år. Der er kommet mere konkurrence på holdet, hvilket er godt. Nu kommer der en ny tribune og red pride er også kommet. Klubben har været gennem en god udvikling.”