Onsdag klokken 16.30 blev Sydbank Pokal-kampen mellem BK Avarta og FC Fredericia skudt i gang på Espelundens Idrætsanlæg.

Til kampen havde Jonas Dal valgt at ryste posen, så derfor var det Andreas Raahauge, som tog sig af målet, mens forsvaret bestod af Jacob Buus, Lukas Enevoldsen, Erik Nissen og Uzo. På den centrale midtbane spillede Mathias Nygaard og Mathias Gertsen, mens kanterne blev besat af Martin Mikkelsen og Nikolaj Kirk. Helt fremme lå Victor og Kristian Kirkegaard sammen.

Til dagligt er der en række til forskel på de to hold, og fra starten af kampen satte FC Fredericia sig da også på spillet. Efter otte minutters spil var FC Fredericia første gang tætte på. Her blev kombineret fint igennem, og Victor fandt Mathias Gertsen, som rundede målmanden. En forsvarsspiller kom dog tilbage og blokerede bolden, så der blev hjørnespark, som BK Avarta fik afværget i to omgange.

FC Fredericia var efterfølgende stadig mest i boldbesiddelse, men de helt store chancer lod vente på sig. FC Fredericia fik nogle hjørnespark, som var tæt på at blive farlige, men BK Avarta fik afværget hver gang.

Efter 28 minutters spil kom FC Fredericia-målet så. Efter noget tålmodigt spil omkring feltet, sendte Nikolaj Kirk bolden på tværs, hvor han fandt Jacob Buus på kanten af feltet. Han satte venstre inderside på bolden, og skruede flot bolden ind i modsatte side af målet.

Fem minutter senere kunne det meget vel have blevet til 2-0 til FC Fredericia. Nikolaj Kirk kom flot igennem i venstre side, men hans afslutning gik lige præcist over overliggeren, og da Martin Mikkelsen få minutter senere brændte en endnu større chance, forblev FC Fredericia foran med 1-0 på trods af chancer til mere.

Det betød dog også, at det gav hjemmeholdet muligheden for at udligne, hvilket var præcist hvad de gjorde efter 38 minutters spil. Her blev et hjørnespark headet mod mål, og Andreas Raahauge reddede bolden. Uheldigvis røg den lige ud i fødderne på en BK Avarta-spiller, som gjorde det til 1-1.

Bare fire minutter efter var Jacob Buus dog igen på pletten. Igen kom målet fra kanten af feltet – dog med højre fod denne gang.

Hjemmeholdet formåede dog også at score igen i første halvleg. BK Avarta opsnappede bolden, og så var der masser af plads ned mod FC Fredericia-målet. Det blev udnyttet, og derfor stod der 2-2 ved pausen.

Otte minutter efter pausen bragte FC Fredericia sig foran endnu en gang foran. Her spillede Nikolaj Kirk flot bolden i dybden til Mathias Gertsen. Hans afslutning blev reddet, men Kristian Kirkegaard fulgte op, og gjorde det til 3-2.

Efter 63 minutters spil foretog FC Fredericia sin første udskiftning. Af banen gik Martin Mikkelsen, og han blev erstattet af Nicolaj Ritter.

Med 19 minutter tilbage af kampen, blev Mathias Gertsen taget af banen og erstattet af Andreas Oggesen.

FC Fredericia havde godt styr på kampen, og bolden blev mest flyttet rundt mellem de hvidklædte. Derfor blev det da også til et FC Fredericia-mål mere. En velspillende Jacob Buus sendte et indlæg ind i feltet, som ramte Victor perfekt, som gjorde det til 4-2 til FC Fredericia.

Det var samtidig angriberens sidste aktion i kampen, da han blev skiftet ud til fordel for Christian Ege. Det var ikke længe den normale anfører var på banen, før han fik en advarsel for brok.

To minutter før tid kom også Uzo i dommerens bog. Noget, han ikke just var synderligt tilfreds med.

Dermed endte det med en sejr på 4-2 til FC Fredericia, som derfor er med i næste runde af pokalturneringen.