Onsdag aften var det igen blevet tid til pokalfodbold for FC Fredericia. I første runde var det blevet til en 5-0-sejr over Hatting/Torsted, mens det i anden runde var blevet til en tur til Brabrand, for at møde 2. divisionsholdet Brabrand IF.

Jonas Dal havde på forhånd sagt, at posen skulle rystes, og derfor var der valgt flere spillere, som ikke har set meget spilletid i NordicBet Ligaen med på holdet.

Andreas Raahauge var valgt til målet, og foran sig havde han Jacob Buus, debutanten Lukas Enevoldsen, Nikolaj Kirk og Christian Ege. Centralt på midtbanen var der blevet plads til Mathias Gertsen og Mathias Nygaard, mens kanterne blev besat af Martin Mikkelsen og Agon Mucolli. Helt i front spillede Victor med Anders Holvad lige bag sig.

Kampen blev udsat med 20 minutter, da flere af hjemmeholdets spillere var blevet fanget bag et trafikuheld på motorvejen. Det viste sig dog ikke at være så skidt, da den voldsomme regn nåede at forsvinde, lige som kampen skulle til at starte.

FC Fredericia satte sig fra starten af kampen på spillet, og kørte den sikkert rundt mellem sig. Brabrand IF stod dog godt, og derfor havde gæsterne i starten af kampen svært ved at spille sig til chancer.

Der gik dog alligevel kun ni minutter, før FC Fredericia bragte sig foran. Anders Holvad modtog bolden på højrekanten, trak ind i banen og slog et indlæg. Den bold forlængede Victor med hovedet, og så var det en smal sag for Agon Mucolli at bringe FC Fredericia foran med 1-0.

Efter målet var det stadig Fredericia, som var i boldbesiddelse, men efter 13 minutter var det hjemmeholdet, som var tætte på. En afslutning fra kanten af feltet gik ikke langt over Fredericia-målet.

Kort tid efter brændte det så på i Brabrand-feltet endnu en gang. Agon Mucolli var tæt på at blive dobbelt målscore, da målmanden skubbede bolden lige ud i feltet, men en forsvarsspiller var centimeter foran Agon Mucolli og fik clearet.

De to hold skiftedes herefter til at have perioder, hvor de havde overtaget. Det var dog hjemmeholdet, som udnyttede deres gode periode bedst. Det skete efter en halv times spil. Et indlæg i Fredericia-feltet blev clearet, men havnede for fødderne af en Brabrand-spiller, som sparkede den hårdt og fladt tilbage i feltet.  Her kom en Brabrand-fod først på bolden, og der var udlignet.

Derfor gik de to hold til pause helt lige ved stillingen 1-1. Pausen kom meget belejligt, da det voldsomme regnvejr igen var startet.

Da pausen så sluttede, og kampen startede igen, var vejret stilnet af, og det var igen tid til at spille fodbold.

Seks minutter efter pausen burde FC Fredericia have været foran igen. Efter et højt pres vandt Fredericia bolden foran Brabrand-feltet. Mathias Gertsen fandt Agon Mucolli, som satte sin direkte modstander. Han afsluttede, målmanden halvklarede, så Mucolli fik endnu en chance. Den blev dog sendt over målet fra kort afstand.

Der gik dog ikke lang tid, før FC Fredericia så kom foran. Jacob Buus tog bolden, og piskede op af højrekanten. Han spillede Mathias Nygaard, som tog den med ind i feltet, og forsøgte at finde Victor. Der kom dog en Brabrand-fod i vejen, så bolden lå helt stille i feltet. Anders Holvad faldt og ville have straffe. Dommeren vinkede afvisende, og så sparkede Jacob Buus bare bolden i kassen.

3-1 blev det også til, og det var et af de flotte af slagsen. Jacob Buus tog en høj bold ned. Han spillede den ind til Agon Mucolli midt for mål, som med sålen lagde den mellem benene på en forsvarsspiller og fandt Anders Holvad. Han rundede målmanden, og lagde den i målet til 3-1. Scoringen blev samtidig brugt til at bytte Martin Mikkelsen for Kristian Kirkegaard.

Det sidste kvarter var det tid til endnu en udskiftning. Ud gik Victor, som gjorde plads til den normale frontangriber Steven Enna.

Hjemmeholdet forsøgte at komme tilbage i kampen, men skabte ikke de helt store chancer. Det var istedet FC Fredericia som blev farlige.

En bold blev slået i feltet, som Steven Enna tog ned med brystet. Bolden landede for fødderne af Agon Mucolli som gjorde sig selv til dobbelt målscorer.

Med to minutter igen blev Rasmus Møller sendt på banen for at afløse Mathias Gertensen. Den unge mand fik debut i første runde af pokalturneringen, og fik altså sit nu andet indhop for FC Fredericia.

Med det kunne FC Fredericia tage fra Brabrand med endnu en sejr i bagagen. Denne gang på 4-1. Det betyder samtidig, at FC Fredericia er at finde blandt holdene, når der skal trækkes lod til tredje rundt af pokalturneringen den 12. september.