Med vinden susende omkring ørene kunne de mange fremmødte på Monjasa Park se FC Fredericia tage en flot sejr over Silkeborg IF.

Efter 1. divisions første tre kampe lå FC Fredericia og Silkeborg IF side om side, seks point var der på kontoen, og med weekendens andre resultater kunne vinderen af opgøret derfor placere sig i toppen af rækken sammen med Helsingør og Fremad Amager.

For cheftræner Michael Hansen var der også tale om et helt særligt opgør mod sin tidligere, hvilket han havde pointeret forud for kampen, men han var også sikker på, at når kampen først var i gang, ville det ikke fylde noget.

Målt på antal skud mod mål var det Silkeborg, der startede dagens opgør bedst, ærgerligt for dem var bare, at ingen af skuddene var inde for målrammen.

Men som halvlegen skred frem, kom FC Fredericia mere og mere ind i kampen, og fik flere gange lavet fine kombinationer både i og uden for Silkeborgs felt, og med lidt ekstra skarphed havde hjemmebaneholdet også kunnet have bragt sig foran.

Og i de allersidste sekunder af første halvleg eksekverede Anders Holvad på fornem vis en omstilling til føring på 1-0.

Det var et sultent Silkeborg-hold, der kom ud til anden halvleg, og pressede Fredericia i bund de første fem til syv minutter. Men fredericianerne kæmpede med alt, hvad de havde, og formåede gang på gang at holde Silkeborg fra at score, hvor de selv var farlige på omstillinger.

Hvis man vil vinde fodboldkampe, så må man arbejde hårdt for det, og det var lige nøjagtigt, hvad FC Fredericia gjorde søndag eftermiddag på Monjasa Park, de knoklede hver og en vis legemsdel ud af bukserne.

Silkeborg var tæt på at få udlignet, da Magnus Mattsson fra toppen af feltet fik Elias Olafsson til at strække alle sine 201 cm ud, og kunne feje forsøge ud på stolpen og holde nullet.

Silkeborg pressede for alvor på til sidst, og FC Fredericia måtte holde tungen lige i munden og kæmpe det bedste, de havde lært for at hive de tre point ud af kampen.

Startopstilling

Mål: Elias Rafn Olafsson

Forsvar: Mikkel Knudsen – Erik Nissen – Tobias Anker – Nicolaj Ritter

Midtbane: Raphael Onyedika Nwadike – Christian Ege Nielsen(Mathias “Malthe” Johannsen 70′) – Mathias Gertsen(Dennis Høegh 59′) – Agon Mucolli(Alexander Jensen 88′) – Kristian Kirkegaard(Christian Tue Jensen 59′)

Angreb: Anders Holvad

Bænken: Alexander Nybo – Lukas Enevoldsen – Mathias “Malthe” Johannsen(70′) – Alexander Jensen(88′) – Dennis Høegh(59′) – Christian Tue Jensen(59′)

Mål: Anders Holvad 1-0 (45+)