Esbjerg er en fisker- og havneby, der har en fodboldklub med stolte traditioner og historiske meritter, som strækker sig tilbage til stiftelsesåret, 1924. Klubben har gennem tiden været et stærkt bekendtskab i dansk fodbold, hvor de bedst er kendt for deres præstationer under de gyldne 60’ere og ikke mindst for europæiske resultater, som senest kom til udtryk i Europa League i 2013/2014-sæsonen.

I årets 1. division-sæson står klubben stærkt og anses for at være favoritter til at rykke op i direkte duel med Silkeborg og Viborg. De ligger før 23.runde på en tredje plads med 48 point og har et point op til anden pladsen. FC Fredericia kommer derfor til at møde et toptunet mandskab, som jagter vigtige point i oprykningskampen.

Det bliver dog ikke den nemmeste kamp for udeholdet, hvilket kom til udtryk sidste gang, at Esbjerg kom på besøg. De vandt kampen 1-0, men det skete ikke smertefrit. Det var nemlig en hård kamp med en masse dueller og spillestop, da der blev gået til stålet. Kampen var præget af frispark og standardsituationer, hvilket gavnede udeholdet. På den anden side satsede fredericianerne på omstillinger, men slutproduktet manglede. Faktisk havde holdene tilsammen 85 erobringer, der vidner om et opgør med en masse spillefejl og tacklinger.

Mange vil også huske opgøret for den kontroversielle episode, hvor der var omspark ved FC Fredericias straffespark. Her skulle Leonel Montano sparke for anden gang, efter at han havde banket den ind i første spark. Dette viste sig ikke til at falde til hjemmeholdets fordel, idet han missede omsparket. Dette kostede de rødklædte spillere chancen for point, og dermed hev esbjergenserne alle tre point med hjem.

Det er heller ikke nogen hemmelighed, at Esbjerg-holdet har et overtag på drengene fra fæstningsbyen, da statistikken taler sit tydelige sprog. De har nemlig vundet syv ud af ti kampe i de indbyrdes opgør mod FC Fredericia. Der er derfor lagt op til et rigtigt seerværdigt opgør, hvor profiler som, Jakob Ankersen, Joni Kauko og Kjartan Finnbogason, besøger Monjasa Park.

Der er stadig ingen adgang for tilskuere, men kampen kan streames på Viaplay, hvor der er kickoff klokken 14.