Når FC Fredericia efter sommerferien tager hul på forberedelserne til sæsonen 2022/23, bliver det anderledes i forhold til de seneste 10 år. Det bliver nemlig en opstart uden FC Fredericias tidligere anfører, Christian Ege Nielsen – han har nemlig efter sommerferien fået en ny rolle hos en anden arbejdsgiver.

Christian Ege Nielsen er født og opvokset i Fredericia, og har derigennem haft en stor interesse for FC Fredericia som ung, hvor han ofte kom på stadion med sin far. I 2012 gik en stor drøm så i opfyldelse, da Christian Ege Nielsen, efter at have været fan af FC Fredericia i mange år, blev en del af klubben. Herfra blev det til 10 år, 311 kampe, 11 mål og 8 assist i den røde trøje. Efter et helt årti i FC Fredericia, husker den nu tidligere anfører tilbage på alle de gode minder, som han vil tage med sig resten af livet.

Der er mange ting jeg husker. Først og fremmest er jeg selvfølgelig taknemmelig over at have fået lov at spille i klubben i så mange år. Det primære for mig er, at jeg selvfølgelig tænker tilbage på alle de mennesker jeg har mødt. Alle dem som jeg synes jeg har lært enormt meget af, og som har været med til at forme mig som menneske og fodboldspiller, husker Christian Ege.

Udover en generel taknemmelighed overfor klubben, mindes Ege også den proces han har været igennem som menneske i FC Fredericia.

Jeg husker også tilbage på den proces jeg har været igennem – både som spiller og som menneske. Der er enormt stor forskel på den person jeg var for 10 år siden da jeg startede i FC Fredericia og den jeg er i dag. Jeg sidder tilbage med en enorm taknemmelighed for alt det jeg har fået med mig og været igennem, siger Christian Ege.

Fra et mere fodboldmæssigt perspektiv mindes anføreren også en masse gode oplevelser – særligt husker han tilbage på de gode oplevelser, som han har haft sammen med klubbens fans.

Som fodboldspiller er der også mange oplevelser fra nogle gode kampe. Særligt skiller de store resultater og gode kampe sig ud, men også de nederlag, som man lærer af. Aftenkampe på Monjasa Park hvor man har spillet godt og vinder, hvor fansene har været med os på lægterne. Eller en udebanekamp hvor der har været mange af vores medrejsende fans på lægterne er virkelig noget der sætter sig, og noget jeg vil huske for altid, mindes Christian Ege.

Igennem de 10 år som fodboldspiller i FC Fredericia, har det været mange oplevelser og særlige minder, der har sat sig på nethinden hos Christian Ege.

Pokalturneringen i 2017/18 er klart noget af det der skiller sig ud fra min tid i FC Fredericia. Den kampagne var fantastisk at være en del af – vi var tæt på at gå hele vejen til finalen. Resultaterne i sig selv er flotte – vi spillede jo selvfølgelig for at vinde. Men det der skiller sig ud for mig, er måden vi gjorde det på. Vi har spillede virkelig godt og præsterede på et højt niveau, og fortjente at vinde kampene ud fra de vigtigste præstationsparametre. At kunne gøre det med en klub der er økonomisk underlegen, er helt specielt, siger Ege.

Udover pokalturneringen i 2017/18, er der for Ege også nogle enkeltstående kampe, som særligt skiller sig ud. Her pointerer Ege særligt det hårde arbejde der altid er blevet lagt for dagen af spillerne, og når man kan se at det bærer frugt, gør det oplevelserne lidt federe, mener Ege.

Der har også været enkeltstående kampe, hvor vi har udfordret klubber som er større end os og har vundet ved at spille god fodbold som gennemsyrer det som FC Fredericia er fodboldmæssigt. For mig er det især det, jeg finder mest meningsfyldt. Vi træner og bruger meget tid på at dygtiggøre os, og når det udmunder sig i at vi kan konkurrere med nogle der burde være bedre end os, og samtidig vinder, så giver det bare en ekstraordinær følelse. Vi havde en kamp mod Vejle og en mod Viborg for nogle år siden, hvor vi har spillet rigtig godt og vundet på deres stadions, hvor man er taget derfra med netop den her ekstraordinære følelse, siger Christian Ege.

Et eksempel på netop en af disse enkeltstående kampe, skal man ikke langt tilbage for at finde. I den netop afsluttede sæson slog FC Fredericia FC Helsingør 4-0 på Monjasa Park i det afsluttende oprykningsspil – en kamp som Ege også husker tilbage på med glæde.

Efter sommerferien skal Christian Ege til at påtage sig en lidt ny rolle – han skal nemlig være spillende assistenttræner i Århus Fremad – en glidende overgang til trænergerningen, som Ege de sidste par år har fået en stor interesse for.

Jo ældre jeg er blevet, jo mere er jeg begyndt at interessere mig for fodbold, og er blevet mere bevidst om hvad der ligger i fodbold for mig. Det har også været et godt tidspunkt for mig i forhold til min familiære situation. Det har været en god mulighed at kunne komme i gang med at fordybe mig i fodbold og samtidig kunne spille, som jeg heller ikke føler at jeg er færdig med. Så jeg får forenet de to ting i én rolle, og det passer bare godt ind i mit liv, udtaler han.

Oprindeligt havde Christian Ege Nielsen kontrakt i to år endnu, men denne har begge parter taget en fælles beslutning om af ophæve. Tilbuddet fra Århus Fremad tiltalte Christian Ege, og han tog derfor beslutningen om, at han efter 10 års trofast arbejde i FC Fredericia skulle prøve noget nyt.

Århus Fremad er kommet med et sportsligt projekt, som interesserer mig meget, og som også passer med hvor jeg gerne vil hen i mit liv. Og så har de været villige til at opfylde de kriterier jeg har haft, hvis jeg skulle noget andet. Det er en stor del af min beslutning, at jeg også har et forhold til nogle at spillerne og trænerne, som er i Århus Fremad. Dem glæder jeg mig meget til at arbejde sammen med på daglig basis, og se hvad vi sammen kan udrette, afslutter tidligere FC Fredericia anfører, Christian Ege Nielsen.

Århus Fremad har netop afsluttet sæsonen 2021/22, hvor de topper 2. divisionens nedrykningsslutspil.