Efter en sjetteplads i den forgangene sæson er det tid til at se frem mod næste sæson. Direktør i FC Fredericia Stig Pedersen mener, at det bliver en meget interessant sæson i NordicBet ligaen, og han håber også på et par forstærkninger i dette transfervindue.

Af Andreas Stenshøj

Stig Pedersen mener, at FC Fredericia hører til i den øverste halvdel af tabellen, og derfor er målet også en placering i top seks, men med et håb om mere:

”Målsætningen er, at vi skal slutte i top seks. Selvfølgelig går vi altid efter oprykning, men i den kommende sæson er der kun en oprykningsplads, og der må vi bare indse, at der er hold, der har bedre forudsætninger for at tage den plads, end vi har. Vi var tæt på oprykningskampene i sidste sæson, og det vil vi også gerne være i næste sæson. Men det er en spændende tid og spændende sæson, som vi går i møde. En andenplads eller en tredjeplads vil ikke give os oprykning, men vi vil få et økonomisk boost, da man får udløst henholdsvis fire og to millioner kr. og det vil være godt for vores økonomi,” siger Stig Pedersen.

Transfervinduet er allerede godt i gang, og Stig Pedersen håber at hente offensive forstærkninger efter, at holdet har mistet Mathias Jacobsen og Christian Sørensen:

”Vi kigger altid efter nogle der kan forstærke holdet. Vi har forlænget med Agon Mucolli, og ham forventer vi os endnu mere af i den kommende sæson. Så holder vi selvfølgelig også øje med Midtjylland, og hvad mulighederne er der, så arbejdet er godt i gang, men det foregår i noget tid ind i transfervinduet.”

Et transfervindue er en sjov størrelse, for hvordan fungerer hele processen med at finde spillere? Det prøver Stig Pedersen at sætte et par ord på:

 ”Det handler primært om det netværk, som træneren og jeg har fået opbygget til diverse mennesker gennem de sidste mange år. Så er der også agenter som man kan snakke med, hvis vi ved, han har en spiller, vi er interesseret i, hvor vi plejer at så nogle frø. Af og til er der så en spiller som ikke får opfyldt sine evt. ønsker om superligaen eller udlandet, og så bliver der måske plads til os, og der skal vi være dygtige til at slå til. Men det er en proces med en masse snak og kommunikation, det er et stort skakspil. Vi holder os opdateret på diverse hjemmesider som bold.dk, og man kan også aktivt gå ud og sige, at vi mangler den og den spiller på den og den plads.”

I en trup hvor konkurrencen er enormt tæt, giver Stig Pedersen et bud på, hvem der kan blive profiler i den kommende sæson:

”Vi forventer, at Sonni Nattestad kommer til at spille på det niveau, vi ved, han har, og så bliver han et profil på vores hold. Så har jeg også store forventninger til Erik Nissen. Han kom stærkt tilbage i forårssæsonen efter en lang skadespause, men han er et kæmpe talent, og han skal tage næste skridt i den kommende sæson. Det er også en spiller vi regner med, bliver solgt til et endnu højere niveau på et tidspunkt. Offensivt forventer jeg mig meget af Anders Holvad og Agon Mucolli. Holvad var skadet i den sidste del af foråret, og havde svært ved at ramme sit topniveau. Men det skal han i den kommende sæson, og det ved jeg, at han gør alt for. Mucolli har ikke spillet ret meget, men det kommer han til nu, og jeg forventer han løfter sig meget efter sommerferien, og så bliver han også en profil på holdet. Jacob Buus sluttede sæsonen godt af, og jeg regner med, at han også gør en god figur i næste sæson. Ellers er der blandt andre Christian Ege, Andreas Oggesen og Dennis Høegh, som kender hinanden rigtig godt, og de skal også løfte vores hold. Derudover håber jeg på, at vi kan hente en profil eller to til holdet i dette transfervindue.” Stig Pedersen giver dog slutteligt udtryk for, at konkurrencen er enormt tæt.

Efter at Vejle BK rykkede ned fra superligaen, og Kolding IF rykkede op i NordicBet ligaen, ser Stig Pedersen meget frem til de seks lokalbrag der venter efter ferien, og han håber, at Red Pride kan være med til at skabe en god stemning på lægterne til kampene:

”Vi glæder os til den kommende sæson med kampe mod Kolding og Vejle. Jeg glæder mig også til at arbejde videre med fanklubben og udbygge den endnu mere. Vi har store forventninger sammen med dem til den kommende sæson. Med nogle lokalbrag mod Kolding og Vejle, er den her række mere interessant for os, end den var i sidste sæson,” afslutter Stig Pedersen.