FC Fredericia tog en tur til Viborg, og her ventede rækkens førerhold. Udeholdet skulle forsøge at revanchere sig efter slutspillets første opgør, hvor Esbjerg nuppede de tre point. Det blev en fortsættelse af en dårlig start, da viborgenserne med stor overlegenhed slog drengene fra fæstningsbyen. Man kan nærmest tale om en deja-vu-oplevelse, idet kampen endte 4-1, hvilket giver associationer til det tidligere opgør i grundspillet, hvor det næsten blev samme udfald.

Viborg startede med et tungt pres på udeholdet, hvor bolden ikke rørte hjemmeholdets halvdel i de indledende minutter. De havde både havde lange indkast og skud på mål, og derfor holdt de i startfasen af opgøret meget på kuglen og gav ikke fredericianerne bolden.

Efter 6 minutters spil fik vi meldt os ind i opgøret med frispark et godt stykke ude fra feltet, efter at Samson Iyede havde erobret bolden.
Alexander Jensen skød direkte og ramte undersiden af overlæggeren, hvilket også giver deja vu fra sidste kamp, hvor Christian Tue ramte indersiden af stolpen ved stillingen 0-0. Efter 10minutter fik Viborg hjørnespark, da Elias flot parrede et langskud.
På det efterfølgende hjørnespark dukkede Sebastian Grønning op på bagerste stolpe, efter at bolden var blevet forlænget, og han headede bolden ind uden chance for Elias. Endnu en deja-vu-oplevelse for fredericianerne.

Efter 17 minutter var Viborg igen på pletten og gjorde det til 2-0. Efter et indlæg til bagerste stolpe, som blev headet tilbage i feltet, scorede Viborg efter tilfældigt spil i felt. Det viste sig for, at hjemmeholdet var indstillet på at satse på dødbolde og standardsituationer, hvilket er deres store varemærke i den her sæson.

I det 19. minut var vi tæt på at svare igen. Kirkegaard erobrede bolden på kanten af feltet, hvorefter han lagde den fladt tilbage i feltet, hvor Oliver kom på bolden. Her blev Olivers skud desværre blokeret af en Viborg-forsvarsspiller. Kampen begyndte at sætte sig lidt i midtfasen af 1.halvleg, hvor FC Fredericia også kom bedre med i kampen.

Efter 31 minutter var Viborg igen omkring vores felt. Samson tabte bolden på midten af banen, som endte med at blive opfanget af Bonde, der trykkede af uden for feltet, hvor bolden sneg sig forbi den fjerneste stolpe. Efter 39 min fik Jeppe Grønning kampens første advarsel, da han stoppede Oliver i en omstilling.
I samme situation foretog udeholdet en udskiftning, da Tue afløste Ritter og skubbede Alexander ned på venstre back, så Tue kunne komme ind på hans position på midtbanen.

Stillingen blev ved 2-0, da de to hold gik til pause.
En første halvleg hvor Viborg viste sig som det effektive og kyniske tophold, til trods for at vi har budt dem godt op til dans og i perioder har spillet godt.

2. halvlegs første chance kom efter 47 min, da den tidligere FC Fredericia-spiller Christian Sørensen på kanten af feltet skød direkte mod målet. Efter 51 minutter fik Christian Ege vores første gule kort, da han stoppede en omstilling fra Viborg ved at vælte Viborg-spilleren. Det betyder samtidig, at Ege er i karantæne til kampen imod Helsingør næste søndag. I det 65.minut gjorde Viborg det, som de er bedst til. Et indlæg fra Christian Sørensen på kanten af feltet, hvor Sebastian Grønning headede bolden ind på bagerste stolpe – et typisk Viborg mål.

To minutter efter svarede udeholdet igen, da Tue lagde et frispark fra kanten af feltet ind i det lille felt, hvor Ege kom foran målmanden og headede bolden ind til 3-1. Nogle minutter efter var Viborg millimeter fra at komme på 4-1, da Ege gik skævt af et indlæg, som landede for fødderne af Sebastian Grønning, som heldigvis fra os, skød lige på en fremstormende elias, som gjorde sig bred i situationen.

I slutningen af kampen fik hjemmeholdet også gjort det til 4-1, der scorede efter endnu en standardsituation. Efter 89min var det tæt på at blive 5-1, da Elias tabte et indlæg mellem benene, men heldigvis stod der ikke en spiller til at prikke den ind. Dette var samtidig kampens sidste aktion.

FC Fredericia kan for alvor komme ordentlig i gang næste søndag, hvor Helsingør venter. Her er der mulighed for de rødklædte spillere kan revanchere sig mod et sjællandsk mandskab, som også har vist gode takter i foråret.

Mål:

1-0 Sebastian Grønning (10.)

2-0 Justin Lonwijk (17.)

3-0 Sebastian Grønning (65.)

3-1 Christian Ege (66.)

4-1 Serge Deble (86.)