FC Fredericia tog hul på forårssæsonen fredag aften på Energi Viborg Arena mod førerholdet i rækken, Viborg FF. Hjemmeholdet har i den her sæson været kendt for en god hjemmebanestatistik, hvor de ikke har tabt mange point. FC Fredericia skulle altså levere et højt niveau for at få godt resultat med hjem, hvilket ikke skete, da Viborg endte med at vinde kampen 4-0.

Begge mandskaber kom ud med et aggressivt udtryk, hvor der blev gået til stålet. Der var en masse nærkampe i startfasen af opgøret, hvor meget af spillet foregik på midten. Udeholdet startede med nogle gode muligheder, og her viste offensiven nogle gode takter. Dog var spillet ikke flydende grundet underlaget, og dermed satsede holdene på standardsituationer og en masse indlæg. Det skulle også vise sig at være afgørende, da Sebastian Grønning headede hjemmeholdet foran efter et hjørnespark efter 17 minutter. Fredericia-mandskabet forsøgte at svare tilbage med gode kombinationer, men slutproduktet var ikke effektivt nok til at true Viborg-målmanden. Derudover havde FC Fredericia to frisparksmuligheder, og her var henholdsvis Christian Ege og Christian Tue tæt på, dog afværgede viborgenserne chancerne. På den anden side kunne udeholdets defensiv ikke stoppe et rettet frispark fra Christian Sørensen, som endte i fødderne på Alassana Jatta, der sikkert kunne sparke bolden ind til 2-0 efter 36 minutters spil. Resten af halvlegen forsøgte FC Fredericia at svare tilbage, men skarpheden og kynismen foran målet manglede.

Udeholdet startede også anden halvleg med at presse på, mens der i pausen var foretaget nogle taktiske ændringer. Det var dog ikke nogen rotationer, som gav pote, idet Viborg stod kompakt og satsede efter omstillingsmuligheder. Det er med gode grunde, at hjemmeholdet ligger øverst i rækken, da de har et solidt defensivt fundament, som fredericianerne havde svært ved at bryde. Derudover var offensiven også sprudlende, hvor de i slutfasen af opgøret både gjorde det til 3-0 og 4-0 med mål af Tobias Bech og Jeff Mensah.

Således var det ikke en drømmestart i den første kamp af de seks kampe i det resterende grundspil for FC Fredericia. Mandskabet har dog muligheden for at rejse sig i næste uge, hvor Esbjerg kommer på besøg på Monjasa Park.

mål (4-0):

  1. Sebastian Grønning (´17)
  2. Alassana Jatta (´36)
  3. Tobias Bech (´86)
  4. Jeff Mensah (´90)

Startopstilling:

Målmand: Alexander Nybo

Forsvar: Oliver Sørensen – Erik Nissen – Tobias Anker – Mikkel Knudsen

Midtbane: Christian Tue – Christian Ege Nielsen – Mathias Gertsen – Leonel Montano – Kristian Kirkegaard (Alexander Jensen ´45)

Angreb: Samson Iyede

Bænken: Tobias Bargisen, Mikkel Basse, Andreas Oggesen, Dennis Høegh, Alexander Jensen (Kristian Kirkegaard ´45)