Mandag aften kunne Esbjerg fB se sig slået af FC Fredericia, som endelig fik brudt forbandelsen i duellerne imod topholdene. FC Fredericia har nemlig haft det svært i den her aktuelle sæson, når modstanderen har været et af de tre øverste tre hold i ligaen. Tre gange tidligere i den her igangværende sæson har esbjergenserne trukket det længste strå i opgørene imod fæstningsdrengene, og derfor var det en yderst glad cheftræner efter de 90 minutters på Blue Water Arena:

”Hvis man husker tilbage på de tidligere kampe, så er jeg mere end bare tilfreds med, hvordan den her kamp udviklede sig. Vi har det svært i 1.halvleg med at sætte vores centrale midtbanespillere i scene, men det bliver langt bedre og mere åbent i 2.halvleg.”, siger Michael Hansen.

Han mener også, at der var i kampen potentiale til at udrette mere, men vigtigst af alt blev den dårlige stime imod topholdene brudt. Til opgøret lå der en overraskelse i form af udeholdets formation, da Michael Hansen satte holdet op i en uvant startopstilling (3-5-2), og det roser han holdet for at tage godt imod:

”Det fungerede rigtig godt, og holdet var også klar til at prøve kræfter med det. Formationen gav os både mere spil på banen, men defensivt stod vi også stærkt og vandt mange af vores dueller, når Esbjergs offensiv angreb os. Det her går tilbage til holdets bredde, som skal roses for at være klar og robuste til den her opgave, hvilket resulterede i en fortjent sejr.”, udtaler han.

Her indikerer han også, at holdets friskhed har været essentiel i et kampprogram, hvor mandskabet har spillet tre kampe på ti dage. Derudover har holdet formået at vinde fire ud af de seneste fem kampe, hvilket tegner sig et godt billede af FC Fredericias slutspil. Holdet har nu sikret sig 5.pladsen i rækken, men cheftræneren sigter efter mere:

”Selvom det er en super flot præstation med en 5.plads, så er holdet i god form lige nu, hvilket vi skal bruge til vores fordel. Vi er ikke gået på ferie, og vi skal bruge de sidste tre kampe på at vise os endnu bedre frem både kollektivt og individuelt. Den her sejr var rigtig dejlig, men vi har tre svære kampe foran os, som vi glæder os til.”, slutter han af med.