Fredag formiddag klokken 11.00 spillede FC Fredericia den første kamp i 76 dage. Den kamp blev spillet i Esbjerg mod byens Superligahold.

Til kampen havde cheftræner Jonas Dal valgt Alexander Nybo i målet. Lige foran ham var placeret Nicolaj Ritter, Christian Ege, Erik Nissen og Jacob Buus, mens den centrale midtbane bestod af Victor Torp og Andreas Oggesen. På kanterne lå Kristian Kirkegaard og Agon Mucolli, mens Dennis Høegh var valgt helt på top, med Mathias Gertsen lige bag sig.

Kampen startede som FC Fredericias kampe så ofte gør, nemlig med en del boldbesiddelse fra FC Fredericia. I de første 20 minutter var det ikke mange chancer i nogle af enderne. Tættest på var hjemmeholdet efter et hjørnespark, men afslutningen blev sendt et stykke over mål.

Kristian Kirkegaard kom et par gange godt igennem på højreside, men kunne ingen af gangene finde en holdkammerat inde foran mål. Derfor stod der i lang tid 0-0.

Efter 28 minutters spil begik Jacob Buus et straffespark, som Rafal Kurzawa omsatte til et mål. Dermed stod der 1-0 til hjemmeholdet.

Tre minutter før pausen fik FC Fredericia så udlignet. Efter at have spillet bolden rundt i et stykke tid, besluttede Agon Mucolli sig for at forsøge sig et godt stykke ude fra. Bolden sejlede hen over Vito Mannone i Esbjerg-målet og gjorde det til 1-1.

Da uret ramte 45 fløjtede kampens dommer til pause. Stillingen var 1-1. Ingen af holdene havde haft de helt store chancer foruden de to scoringer.

Til anden halvleg kom Andreas Raahauge Uzo og Mathias Johannsen ind i stedet for Alexander Nybo, Jacob Buus og Victor Torp. Det betød samtidig, at anfører Christian Ege blev rykket frem på den centrale midtbane.

Med cirka 20 minutter tilbage kom Nikolaj Kirk, Lukas Enevoldsen, Martin Mikkelsen og Anders Holvad ind i stedet for Erik Nissen, Mathias Gertsen, Nicolaj Ritter og Andreas Oggesen.

På trods af de mange udskiftninger, var det stadig FC Fredericia, som var mest på bolden. Men præcist som i første halvleg, var det meget begrænset hvad det blev til af chancer.

Meget mere blev det ikke til i en kamp, som ikke bød på de helt store chancer til nogle af holdene. Næste gang FC Fredericia spiller fodbold, er på næste søndag den 31. maj, hvor Nordicbet Ligaen igen går i gang med en kamp på udebane mod Vendsyssel FF.